Kako majka utiče na sudbinu svog sina: Previše ljubavi i zaštite može dovesti do problema

Majke imaju ogromnu ljubav prema svojoj djeci i uvijek se ponašaju zaštitnički. Ali nekada i pretjeruju u tome.


Kada žena ima sina, ona će se truditi da od njega napravi pravog čovjeka i truditi se da on ostane "na muškom putu". Međutim, majke dječaka često ne znaju kako pravilno komunicirati s njima a da ne uvrijede njihovu muškost. 

Kako majka utiče na sudbinu svog sina: 0-3 godine: Dječak je pod uticajem majke i njenog ženskog polja, u ovom periodu uči o emocijama. Do 3 godine traje period apsorpcije ljubavi, koja će biti resurs za njega cijeli život! 3-11 godina. 



Mama mora konačno pustiti sina da sam uči o životu. Od ovog trenutka dječak se počinje hraniti potpuno drugačijim izvorima informacija. A ako nastavi da se oslanja samo na majku, onda nastavlja da i dalje bude pod uticajem ženskog polja! 

Što kasnije može uticati na odnose koje gradi i njegovu muškost. U ovo doba se stvaraju pravi muškarci! 11-16 godina. Kod tinejdžera bi muški karakter već trebao biti jasno i nedvosmisleno formiran. Tokom ovog perioda, osjetljivost se smanjuje. 



Dječak se konačno predaje muškoj prirodi, i sprema se da postane hranitelj i zaštitnik! I tada će takav sin, postavši odrastao, imati neuporedivo više muškog u sebi nego ženskog. Kako stari sve se više udaljava od ženskog polja koje je majka izgradila u djetinjstvu. 

U budućnosti će upoznati ženu koja ima mnogo više ženstvenosti ali ta njena ženstvenost neće uticati na njega kao što je majčina.

Pokreće Blogger.