Brak se gradi na snažnim temeljima, ali puca zbog malih krhotina: Gorka istina o razvodu

Brakovi se sklapaju i brakovi pucaju, to je gorka istina koju mnogi doživljavaju kao smak svijeta. Ali to nije.


Ovo je nepromjenljivo, kao i pitanje: „Šta da radim da to spriječim?“ Važno je da znate šta želite. Želite li obnoviti odnose? Želite li ih promijeniti? Želite li otići? Prvo morate odlučiti o tome, a tek onda razgovarati o spašavanju braka. 

Ako oboje žele da budu zajedno - odlično, onda ste spremni za dijalog. Dešava se da jedan od njih dvoje želi da pokuša, a drugi ne. Tada, nažalost, dolazi do razvoda. A dešava se i to da osoba koja želi pomirenje riječima uspije spasiti brak. 



Dok ne shvatite kakav problem imate, ne treba vam nikakav konkretan savjet. Drugi ljudi ne bi trebali biti uključeni u vaše pitanje braka. Jer kada se uključi ostatak porodice, kolege ili prijatelji previše je upleteno drugačijih mišljenja. Brak je zajednica dvoje ljudi. 

Oni moraju da razmisle da li žele da ga zadrže ili ne, i na koji način. Razvod nije kraj svijeta, kada se sve veze pokidaju, prošli život se briše i počinje novi. No, važno je zapamtiti da razvod, kao kraj romantičnih i porodičnih odnosa, ne znači da je potrebno prekinuti druge veze koje su nastale tokom njega. 



Naravno, želite da veza bude doživotna sa osobom koju ste izabrali, ali to nekad nije moguće. U stvarnosti ponekad morate isprobati različite opcije prije nego što pronađete svog pravog partnera. I to je sasvim normalno, jer sve u životu ne ide uvijek onako kako mi želimo.

Pokreće Blogger.