Nije poenta imati dugu kosu ako izgleda ko metla: 6 sitnica koje ženu čine njegovanom

Njegovanost žene se pozna po mnogim stvarima, a na mnoge od njih žene ni ne obraćaju pažnju. 


Svako od nas teži ka tome da izgleda, ako ne savršeno, onda makar približno tome. Svi želimo da budemo atraktivni i dopadljivi. Ali kako da to postignemo ukoliko nemamo mnogo slobodnog vremena za sebe, imamo malo novca i mnogo drugih izgovora? 

U nastavku članka vam donosimo 6 pravila uz pomoć kojih ćete, ukoliko ih budete poštovali, izgledati njegovano pa sa tim i prefinjeno. 1. O koži treba brinuti svaki dan. Da, dobro ste čuli. O koži treba da brinemo svakodnevno, a ne jednom mjesečno, praznicima ili prije nekih drugih posebnih prigoda.



Nego zaista svaki dan. Odaberite tretman koji vam odgovara, nabavite sve što vam je potrebno i svako jutro i veče se posvetite svojoj koži. Makar umijte lice, očistite ga tonikom i namažite tankim slojem odgovarajuće kreme namjenjene vašem tipu kože. 

Naravno, oni koji imaju vremena za maske, pilinge i serume mogu i to da ubace u svoju dnevnu rutinu. 2. Ispravite leđa. Ovo uopšte nije sitnica, nego važna stvar jer sa ispravljenim leđima i dobrim držanjem počinje zdravlje cijelog našeg tijela. 



Naša kičma je temelj na kome sve počiva. Čuvajte svoju kičmu, držite leđa uspravo, bavite se sportom i potrudite se da, makar povremeno, odete na masažu. 3. Prestanite sa lošim navikama. Loše navike imaju takav epitet jer su štetne za nas, pa izbacite sve što vam ne čini dobro.

Sve vaše loše navike vam samo uzimaju energiju i zdravlje. Svoju energiju koristite za svoje dobro, štedite se. 4. Lijepa i njegovana kosa. Trudite se da ispravno njegujete svoju kosu. U skladu sa kvalitetom kose, posavjetujte se sa frizerom o adekvatnoj frizuri za vas. 

Jurenje dužine kose nije uvijek ispravna odluka za svakoga. Najvažnije je da imate njegovanu i zdravu kosu, zato vodite računa o ispucalim vrhovima. Ukoliko farbate kosu, trudite se da ne dođete u situaciju da vaš izrast bude prevelik i neugledan. 

5. Savršen garderober. Idealan garderober se ne sastoji samo iz skupih stvari i najnovijih modnih trendova. Idealan ormar znači održavanje vaše odjeće. Nemojte dopustiti da se u ormaru nađu stvari koje su stare, istrošene, sa rupicama ili blijedim, ispranim bojama. 

Ako stvar koju posjedujete nije u ovom stanju, sklonite je iz vašeg garderobera. Trudite se da kupujete stvari koje se međusobno dobro uklapaju i kombinuju. 6. Lijepe ruke. Ruke su ono što je uvijek vidljivo. Suhe i ispucale ruke, sa neurednim noktima mogu narušiti vaš izgled.

Neka vam navika bude da sređujete svoje nokte i da u torbici uvijek imate kremu za ruke.

Pokreće Blogger.