Strast pokreće ženu - Ne stidite je se, već je prihvatite: Psihologija ženskog uma

Budite zahvalne za sve što imate i opraštajte ljudima, volite ih i ne zamjerajte zlo. Ljepota žene je u njenoj duši. Upamtite da sa godinama žene postaju bolje, ali samo ako one to žele.


Sigurno smo svi makar jednom tokom života prošli pored bakica koje sjede na klupi i gunđaju ili se žale na sve što je oko njih. Ali postoje i mlađe ženske osobe kog kojih se javlja negativnost mnogo ranije, i to često bez opravdanih razloga. 

Svako od nas je individua za sebe i sve žene su različite. U mladosti ipak postoji nešto jedinstveno za većinu žena – to su strpljenje i poniznost. Kao mlade žene, mnogo toga trpimo. Romantične smo, senzualne, ranjive i krhko reagujemo na nalete emocija. 



Kako godine prolaze i život nas iscrpljuje i zadaje nam brojne udarce i teške momente, tako se mi mijenjamo. Niz osjećanja kroz koja prolazimo tokom života je gotovo neopisiv. Međutim, kako godine prolaze postajemo mudrije. Starije žene su istrajne, hrabre, jasno znaju šta žele i ne trpe izdaju. 

One znaju da imaju pravo na svoju sreću i da im to niko ne može oduzeti. Istovremeno, kako godine prolaze, žene počinju da se nerviraju, zdravlje više nije tako savršeno i počinju brige. Vjerovatno nije potrebno da naglašavamo kako je zdravlje jedan od najvažnijih aspekata ženskog mira i harmonije. 



Kada nešto sa organizmom nije u redu onda je i raspoloženje loše. I čini se kao da upadamo u začarani krug. Jedan doktor je rekao kako je intimni život važniji za žene, nego za muškarce, jer ako ženi izostane to zadovoljstvo, njen karakter će se pogoršati toliko da će je ljudi zaobilaziti. 

Ako je ljubavi i strasti dovoljno, onda je život skladan i lijep. Dakle, jasno vam je da se unutrašnja komponenta kod žena pogoršava ne samo zbog emocionalnog nezadovoljstva i neravnoteže, već i zbog nedostatka strasti. Drage dame, volite sebe, volite druge i ne uskraćujte sebi ništa.



Pokreće Blogger.