Neki muškarci u brak ne ulaze iz ljubavi - Već iz očaja: 5 pokazatelja da je to slučaj kod vas

Ako muškarac nema dovoljno samopouzdanja i samopoštovanja veza sa njim može biti jako naporna.


Vjerovali ili ne, postoje ljudi koji u vezu ili brak ulaze iz očaja. Razlozi za to su mnogi: neke pritiskaju roditelji ili okolina, neki su jednostavno previše usamljeni i žele društvo a neki ne žele više da čekaju. Brakovi koji nisu sklopljeni iz čiste ljubavi ili kompatibilnosti imaju veće šanse da se okončaju. 

Ovo su neki od pokazatelja da je vaš muškarac sa vama iz očaja ili da nije iz pravih razloga. 1. Sve je obično onako kako god vi to kažete. Očajan muškarac sve prepušta svojoj dragoj, sve kako ona kaže tako će i biti. 2. Ima nisko samopouzdanje. 



Muškarci koji ne pokazuju svoje JA u razgovorima ili djelima nemaju izgrađeno samopouzdanje. I to nije problem ali se često okončava ljubomornim ispadima i dramama. 3. Šalje previše poruka. Nekim ženama smeta što njihovi muškarci ne pišu često poruke.

Dok sa druge strane previše poruka ukazuje na problem. Ako vas stalno obasipa porukama to znači da ili nema povjerenja u vas ili je iskompleksiran. Što u oba slučaja nije dobro. 4. Previše je vezan za vas. Ako vam muškarac ne daje prostora za sebe, svoje prijatelje i hobije to može biti veliki problem. 



5. Od početka ide previše brzo. Možda vam je već na drugom dejtu rekao da vas voli, ili je nakon mjesec dana zabavljanja izvadio prsten i zamolio da se udate za njega. To je jasan pokazatelj očaja i u tom slučaju je važno da popričate o tome i postavite granice.

Pokreće Blogger.