Kako aktivirati Feng Šui zone za privlačenje obilja i sreće: Biljke stavite na istočnu stranu kuće

Feng Šui nalaže da vaš dom bude vaše utočište sreće, a to možete postići tako što ćete poštovati određena pravila.


Ako se trenutnio nalazite u periodu kada niste zadovoljni svojim životom vrijeme je da unesete neke promjene u svoj život, a najbolje je da počnete od svog doma. 1. Zona karijere. Počnimo sa sjevernom zonom kuće a to je zona posla. 

Da biste aktivirali zonu karijere, trebate učiniti sljedeće: okačiti slike koje prikazuju more, rijeke, jezera ili postaviti akvarij sa ribama. Vodu stimuliše metal, što znači da je u ovoj zoni korisno čuvati nakit i sve što je od metala. 2. Zona znanja. 



Na sjeveroistoku vaše kuće je zona znanja i mudrosti. Ako imate problema s pamćenjem ili žudnju za znanjem, smjestite biblioteku na ovom području. Držite knjige i materijale za učenje tu. Korisno je tu staviti radno mjesto. Oštre predmete nikada ne treba odlagati u ovom prostoru. 

Glavni element ovog sektora je Zemlja, pa se tu isplati postaviti keramika, biljke, drvo ili proizvodi od gline. 3. Porodična zona. Ova zona pomaže u poboljšanju odnosa među rođacima. Ako u vašoj porodici postoji nesloga, to znači da nije aktivirana prava zona. 



Ona se nalazi na istočnoj strani kuće. Njen element je drvo. Ne bi trebalo postojati ništa što nagovještava element Vatre - crvene, narandžaste i ružičaste nijanse. Takođe, ne bi trebalo da postoji ništa što privlači energiju metalnog elementa. Prisutnost zelene boje, biljaka, drvenih elemenata i dekoracije biće dovoljna.

Pokreće Blogger.