Kada odbijete pomoći osobi koja vas voli - Tada je izdajete: Sitnice sa kojima izdajete drage ljude

Mnogi ljudi se jako loše ponašaju prema ljudima prema kojima se nikako tako ne bi smjeli ponašati.


Izdaja nije samo prevariti nekoga ili nasamariti. Izdaja se krije i u malim stvarima koje svakodnevno radimo. Mnogi nisu ni svjesni da izdaju dragu osobu sa svojim postupcima ali to i dalje čine vjerujući da su to samo bezazlene stvari. Kao na primjer tračanje. 

Kada blisku osobu negativno tračate tada je to izdaja. Ako niste spremni sve to što mislite reći osobi u lice, a kažete joj iza leđa - tada je izdajete. Izdaja je kada ste ravnodušni prema bliskoj osobi koja vam treba biti draga. Brižnost, ljubav i priateljstvo ne smiju znati za izdaju. 



Ravnodušnost se često spominje i u religijskim spisima i često se opisuje kao grijeh ili kao osobina čovjeka koji ne živi po moralnim kodeksima. Ako osjećate ravnodušnost za osobu koja vas voli i trudi se oko vas - tada je izdajete. 

Takođe izdajete dragu osobu kada odbijete njen zahtjev ili molbu samo zato što se vama to ne da uraditi, ili što ste lijeni. Ako vas bliska osoba nešto zamoli, a imate vremena i mogućnosti da to učinite, no vi ipak odbijete tek tako iz hira - to je izdaja. 



Izdaja je svaki put kada slažete dragu osobu, čak i kada laž umotate u ukrasni papir sve sa mašnom na vrhu. Čovjek koji voli ne bi smio znati za izdaju. Takav čovjek bi trebao biti iskren, požrtvovan, spreman da poogne, ugodi, podrži i bude tu kad je potrebno. 

Pokreće Blogger.