Ne postoje pogrešni muškarci - Postoje loši izbori na koje ste sami pristali: Psihologija odnosa

Kakvog partnera imamo pored sebe to pokazuje i kako se ophodimo prema sebi samima. 


Najviše od svega na kvalitet odnosa sa spoljnim svijetom utiče naše unutrašnje stanje, a ponajviše, način na koji se ophodimo prema sebi samima. Dakle, u životu žene nikada nema "pogrešnih" muškaraca, već ima samo pogrešnih izbora koje su one same donijele. 

Sam muškarac je dobar pokazatelj koliko je njegova žena uložila u sebe, u svoj razvoj, u svoju sposobnost da doživi radost, donese dobre odluke i razmišlja pametno. Zbog toga po procjeni ženinom partnera možete vidjeti kakva je i ona osoba.



Ako se ispostavilo da trenutno imate „pogrešnog“ partnera vrijeme je da razmislite: „Zašto vaše stanje i vaš stav privlače takve ljude i situacije?". Formiranje adekvatnog samopoštovanja je nešto na čemu možete i morate raditi. To je dobra vijest. 

Loša vijest je da morate puno i redovno raditi. Možemo mijenjati okruženje i partnere, ali sve dok nas naš "glavni partner" (mi sami) ne cijeni, neće nas cijeniti ni ostali. Našim vlastitim ponašanjem prema sebi i drugima, drugi ljudi određuju šta zaslužujemo. 



Dakle, da biste uskladili odnose sa svijetom, prvo morate voditi računa o sebi i kako se ophodite prema sebi. Punoća duha, radost i entuzijazam čine ženu privlačnom i zanimljivom, kao i samopoboljšanje. Kada poštujemo sebe, možemo poštovati i druge, a to je odličan temelj za izgradnju harmoničnih odnosa.

Pokreće Blogger.