Tipkanje telefona tokom razgovora je stvar nekulture: Pravila bontona na ljubavnim sastancima

Ako želite da vam ljubavni sastanak prođe što bolje važno je da znate za najbitnija pravila bontona.


Kada idete na ljubavni sastanak nije samo bitno šta ćete obući, kako ćete se našminkati i kakvu ćete frizuru napraviti. Takođe je bitno i kako ćete se ponašati. Kako vam ne bi propao jedan jako važan ljubavni sastanak važno je da znate za pravila bontona koji važe za takve prigode. 

1. Sastanak treba proći ugodno. Kada birate mjesto za ljubavni sastanak najbolje je da idete na sigurnu varijantu u kojoj ćete se oboje osjećati prijatno. Zato, na primjer, ne tražite da idete na jahanje konja, plivanje sa delfinima ili neke druge ekstremne aktivnosti. 



Umjesto toga odaberite nešto malo opuštenije i ugodnije, kao na primjer šetnja parkom ili večera u restoranu. 2. Počnite razgovor sa pitanjima. Na ljubavnom sastanku nikako ne bi trebalo da gušite svog partnera sa svojim pričama. Uvijek se sjetite da je važno da postavljate pitanja. 

Razgovor započnete nečim neutralnim, na primjer „Je li ti se sviđa ovo mjesto?“ Uvijek se trudite da održite dijalog zanimljivim. Pitajte sagovornika o njegovim hobijima i pažljivo ga slušajte. 3. Uvijek imajte pripremljene teme u slučaju da nastane neugodna tišina. 



Možete započeti temu o omiljenom filmu, knjizi ili nečemu drugome. 4. Isključite zvono telefona. Jako je neprijatno izaći na sastanak sa nekim i dozvoliti da vam telefon stalno zvoni. To pokazuje da nemate poštovanja prema osobi koja je pred vama. 5. Budite iskreni. 

Budite svoji, tako ćete izbjeći nepotrebnu napetost i pokazati poštovanje prema partneru. I kao što praksa pokazuje, iskrenost je ključ dugoročne veze. Ako je sve prošlo dobro i ako ste se svidjeli jedno drugome, ne plašite se pokazati osjećaje.

Pokreće Blogger.