Ljubav ne propada zbog onog što je rečeno - Već zbog onog što nije: Lekcija zaljubljenima

Ljubav zahtijeva potpunu otvorenost, iskrenost, posvećenost i želju da radite na svom odnosu.


Veza i brak ne propadaju zbog onog što je rečeno - Već zbog onog što se prešutilo. Često u nadi da usrećimo partnera povrjeđujemo sebe. Budite iskrene, koliko puta ste rekle vašem muškarcu da je u redu da izađe i zabavi se, a u sebi ste bile ljute i ogorčene jer on to čini? 

Kada su moja djeca, koja su rođena u razmaku od 20 mjeseci, bila mala, moj muž je odlučio da postavi sebi cilj da istrči Njujorški maraton. Cilj vrijedan divljenja, ali za njega je trebalo mnogo truda. Po meni je to bila glupa odluka jer ju je donio u pogrešno vrijeme.



Ja bih morala ostati sama sa djecom dok bi on morao ići trenirati. Pola dana je bio na poslu, a drugu polovicu se spremao za maration. Pitao me je da li sam ok sa tom njegovom odlukom i rekla sam mu da ide ostvariti svoje snove, nisam rekla da smatram da je pogrešno vrijeme za to.

Nije bio kod kuće sa mnom i djecom i nisam bila sretna. Iako sam mu rekla kako se osjećam, nisam mu rekla sve. Nisam željela da djeluje da ga ne podržavam, pa sam tiho kipila od ogorčenosti. Kao rezultat toga, naš brak je mnogo patio. On je primjećivao moje nezadovoljstvo i zamjerio mi je.



Voljela bih da sam mogla da prihvatim stvari koje je želio da uradi umjesto da sam zbog njih osjećala ogorčenost. Voljela bih da sam iskreno mogla da mu kažem idi, zabavi se i da budem sretna što je radio ono što ga zabavlja i što je oduvijek želio uraditi. 

Dakle, ukoliko ne podržavate da vaš muž ima određene aktivnosti, ne govorite da ste u redu sa tim.  Ako vam već nešto smeta bolje recite to, nego da potajno patite i tako razarate svoj odnos. 

Pokreće Blogger.