Muškarac nije kuče da ga pomazite kad vama to paše: 5 razloga zašto muškarci odlaze

Da li je vaš muž/dečko toliko loš kao što znate govoriti, ili ipak vi ne sagledavate stvari iz realnog ugla?


Ovo je nekoliko razloga zašto muškarci odlaze od žena: 1. Ne ponašajte se prema njima kao prema kućnim ljubimcima. Nijedan normalan muškarac ne bi sebe osudio na doživotnu kaznu pored žene koja ga zanemaruje i koja sebi dozvoljava da se prema njemu ponaša bez poštovanja.

Muškarci nisu kućni ljubimci, oni nisu kuče koje pomazite kada vama to paše. Ako se tako ophodite prema njemu, vrlo brzo će otići od vas. 2. Drugi razlog zašto muškarci napuštaju svoje žene je invazija na njihov lični prostor! I ovo trebate ozbiljno shvatiti. 



To što vam je muž ili dečko ne znači da je dužan da vam otvori sve svoje ladice garderobera ili pokazuje svoje poruke ili mejlove. Svako zaslužuje privatnost, pa čak i vaš muškarac! 3. Treći razlog zašto mnogi muškarci odlaze je nedostatak zahvalnosti. 

Muškarac čini sve da usreći svoju ženu, a ona je i dalje mrzovoljna i nezadovoljna, ko bi živio sa takvom ženom? Da li vaš muškarac zaista ne čini ništa za vas kao što to mislite, ili vi ne želite vidjeti šta sve čini da vas usreći? 4. Zanemarivanje. 



Ako ste dugo godina skupa i dijelite isti krevet to ne znači da vas partner mora trpiti u svakakvom izdanju svakodnevno. Da, prihvata vas takve kakve ste prirodne, ali ipak voli da vas vidi dotjerane. I dalje se trebate dotjerivati za njega kao što i vi želite da se on dotjeruje za vas.. 

5. Hronično nezadovoljstvo.  Ako žena uvijek hoda neraspoložena, uvijek je nečim nezadovoljna, a svaki odmor pored nje se pretvori u katastrofu, tada muškarcu u početku ne žuri da se vraća kući. Ružno je napustiti nekoga dok je u lošoj fazi, ali je još ružnije živjeti sa nekim ko neće da radi na sebi i na tome da postane bolji i srećniji.

Pokreće Blogger.