Nije ljubav sve što budi lijepa osjećanja: Neke sitnice liče na ljubav ali su pokazatelj toksičnosti

Nije ljubav sve što vam se čini kao ljubav. Neke stvari su pokazatelj toksičnosti mada izgledaju kao ljubav.


Ponekad ženama imponuju neke stvari koje nikako ne bi trebale. Ljubomora je očit primjer za to. Mnogim ženama će imponovati što muškarac ispoljava ljubmoru. To će im izgledati simpatično i često će pomisliti kako je to pokazatelj da ih njihovi muškarci zaista vole. 

Međutim, neke od sitnica koje ženama izgledaju simpatično mogu biti pokazatelj potpune toksičnosti. A to su sljedeće: 1. Provjerava vas. Sasvim je u redu da imate otvoren odnos sa svojim partnerom, da mu omogućavate da ima uvid u vaše privatne stvari, ali to bi trebalo sve biti stvar dogovora. 



Ako vaš partner zahtijeva da ima pristup vašim privatnim stvarima a vama to nije u redu onda mu ne bi trebali to ni dozvoliti. To što on želi imati u vid u svaki segment vašeg života nije pokazatelj ljubavi već pretjerane želje za kontrolom. 2. Zahtjeva neprekidni kontakt. 

Ako muškarac stalno zivka i šalje poruke dok niste skupa to ne znači samo da vam nedostaje. Iako će mnoge žene pomisliti da je to stvar nedostajanja, to bi ipak mogla biti velika crvena zastavica. Zašto? Zato što to može ukazati na nesigurnost vašeg partnera, a nesigurnost je veliki problem u vezama. 



Kasnije vodi do ljubomore, posesivnosti pa i do većih problema u vašem odnosu. 3. Govori vam kako da se oblačite ili kako da se ponašate. Mnogim ženama je sasvim u redu da im muškarac govori kako da se obuku i to im ponekad čak izgleda simpatično. 

Ali iza tog se mogu kriti dvije stvari: Ili želi da ima kontrolu nad vašim životom ili jednostavno želi da se postavi tako da je njegovo mišljenje važnije od vašeg. Dobro obratite pažnju na ove stvari. Ovo je pogotovo važno jer neke žene odobravaju pa čak i njeguju pogrešne osobine u muškarcu.

Pokreće Blogger.