Možda niste lijeni - Već emocionalno izgarate: 3 načina da uočite taj problem na vrijeme

Nije lijen svako ko izgleda lijen. Nekad emocionalno izgaranje izgleda kao da je osoba lijena, a zapravo ima veći problem.


Nije lijenost sve što liči na lijenost. Osoba koja se naizgled čini kao da nije dobro organizovana, disciplinovana i vrijedna možda ima određene psihičke barijere koje je koče, tačnije možda je na pragu emocionalnog izgaranja koje se zapravo ispoljava kao lijenost.

Kako biste primjetili da kod žene nije u pitanju lijenost, već emocionalno izgaranje obratite pažnju na sljedeće stvari: 1. Razdražljivost. Ako se osoba često osjeća razdražljivo to bi moglo pokazati da postoji nešto u njenoj svakodnevnici što je muči i oduzima energiju. 



Ovo se najčešće događa kod osoba koje su osjetljive i koje rade sa drugim ljudima. Konstantno susretanje sa ljudima koji vam ne prijaju jako utiče na našu energiju, čak i ako to ne primjetimo. Neugodne situacije sa drugim ljudima takođe loše utiču na našu pozitivnu energiju. 2. Manjak koncentracije. 

Kada osoba ne prolazi način da se fokusira na svoj posao i ono što radi to znači da postoje neke blokade. U ovom slučaju produktivnost počinje opadati i svaki dan postaje sve naporniji. Manjak koncentracije u ogromnoj mjeri dovodi do emocionalnog izgaranja. 



3. Nesanica. Kada smo pod stresom, naš čitav organizam je pod stresom. Što znači da će se naše tijelo teže opustiti kada mu je to potrebno, napetost će konstantno biti prisutna kao i nesanica. Ako imate problema sa spavanjem to bi mogao biti jasan pokazatelj da morate pronaći način da sredite svoj život. 

Ako se pronalazite u ovim stavkama, i želite poraditi na tom problemu pokušajte pronaći način da poradite na samorazvoju. A ako ne znate kako to učiniti bilo bi dobro da se posavjetujete sa stručnim licem. 

Pokreće Blogger.