Dva Mlada Mjeseca u Aprilu su rijedak fenomen: Pred nama su sudbonosne promjene

Mjesec april je idealno vrijeme za aktivnosti, nove početke i potragu za duhovnim prosvjetljenjem. 


U aprilu neće biti jedan, već dva Mlada Mjeseca. To se događa prilično rijetko, pa je važno razgovarati o tome da li je to opasno ili, naprotiv, može doprinijeti pojavi novih mogućnosti u različitim područjima života. Astrolozi daju svoju astro prognozu za ovaj fenomen:

Mladi mjeseci će se desiti 1. i 30. aprila, odnosno prvog i posljednjeg dana u mjesecu. Prvog dana mjesec će biće u znaku Ovna, pa će tog dana vjerovatno biti dosta nervoze i netrepeljivosti u nama. Posljednjeg dana aprila će biti u znaku Bika. 



Ovo će već biti povoljniji astrološki događaj. Astrolozi smatraju da ovaj period donosi sudbonosne promjene. Oni navode da je od 1. do 30. aprila veoma važno obratiti pažnju na intuiciju. Prema prognozama, Mjesec će povećati naše sposobnosti i potencijal. 

Šesto čulo će raditi mnogo bolje nego inače, što znači da u teškim situacijama trebamo dobro slušati svoja srca i ono što nam osjećaj govori. Životi mnogih ljudi će se promijeniti, i to na bolje. Biće to period obnove, kako unutrašnje tako i spoljašnje. 



Odsustvo retrogradnih planeta učiniće april vrijeme kada će bilo koji naš novi poduhvat biti uspješan. Činiće vam se kao da sve ide od ruke. Naši strahovi će se smanjiti, a ponajviše zahvaljujući Mjesecu i njegovom dvostrukom pojavljivanju. 

Astrolozi savjetuju da se ne prepuštate negativnom razmišljanju već da je ovo period kada se trebate fokusirati samo na pozitivu. Takođe, astrolozi preporučuju da svoj optimizam podijelite sa drugima. Ako je neko obeshrabren emocionalno ga podržite. Vaša dobrota u ovom periodu bi mogla biti duplo nagrađena.

Pokreće Blogger.