Vaš um može sve: Psihološka taktika kako navesti nekog da stalno misli na vas

Kroz par kratkih rečenica možete upravljati psihom vašeg sagovornika ako ste upoznati sa određenim psihološkim taktikama.


Da li ste znali da možete isprogramirati tuđi mozak da više misli na vas? Da to je moguće. To je kao da posadite sjeme u tuđem mozgu koje kasnije uspješno niče. Najbolji i najlakši način da navedete nekoga da misli na vas je da podijelite sa njima vaše lične informacije. 

Kako to funkcioniše? Psihološki gledajući, kada pričate ljudima o svojim ličnim stvarima tada oni dobijaju utisak da im vjerujete. Kada podijelite lične informacije sa drugim ljudima tada utičete na njihovu podsvijest, a ta podsvijest kasnije diriguje koliko će te osobe misliti na vas u budućnosti. 



Možda to nije očigledno, ali naša podsvijest upravlja našim životima možda i više nego svijest. Još veći utisak možete imati na druge ljude ako sa njima podijelite neke jako intimne stvari, strahove i brige. Tako još više usađujete to "sjeme" razmišljanja u njihovu podsvijest. 

Kada govorite sagovorniku te stvari on ne samo da dobija osjećaj da ste jako bliski, nego zaista počinje vjerovati u to. Koje tačno informacije treba podijeliti sa tom osobom? Možete reći sve što vam je u redu da podijelite sa drugima, tačnije nemojte govoriti neke jako povjerljive stvari. 



Na primjer, problem na poslu, trauma iz prošlosti ili nešto što vam nije jako bolna tema. Ovo su primjeri nekih fraza sa kojima se na podsvjesnom nivou povezujete sa drugim ljudima: "Nisam htjela nikome pričati o ovome, ali danas na poslu sam se tako iznervirala zbog tog i tog.", 

"Nikome do sad nisam ovo rekao, ali desilo mi se to i to.", "Trenutno prolazim kroz tešku situaciju i htjela sam te pitati za savjet". Sve su to faze sa kojima dopirete do psihe i emocija drugih osoba. Nakon što podijelite te informacije ta osoba će češće misliti na vas i imaće osjećaj da ste više povezani.

Pokreće Blogger.