Genijalni savjeti moje stogodišnje bake: Najbolje stvari nam najteže dolaze

"Kada biste mogli izbjeći sve probleme ovog svijeta, tada biste izgubili pravo da postanete snažni i mudri".


Moja baka je napunila svojih jubilarnih sto godina i uvijek je imala nešto pametno da podijeli sa ljudima. Već deset godina nije sa nama ali često je se sjetim kako starim i sve više shvatam da je za sve bila u pravu. Kroz njene savjete sam naučila da budem bolja žena, kako u karijeri tako i u ljubavi. 

Kroz njene savjete sam naučila da budem snažna i izborim se sa poteškoćama. Žao mi je što nisu svi imali priliku da imaju takvu ženu za svoju baku, i baš zbog toga sa vama želim podijeliti njene savjete. Jer znam da bih ona voljela svima da ih prenese. "Najbolje stvari nam najteže dolaze". 



Uvijek je objašnjavala da se ne trebam plašiti ružnih stvari koje mi se dese, i ružnih događaja. Kada bježimo od dobrih stvari to je kao da bježimo od vlastitog potencijala. To je kao da bježimo od sjajne duge koja će se pojaviti poslije tog nevremena. 

"Kad prolaziš kroz teške trenutke tada se jedino učiš nositi sa teškim situacijama. Što više to naučite postaćete pametniji i snažniji". Moja baka je bila veliki borac. Imala je težak život ali je zaista bila prepuna snage i motivacije da svaki dan proživi za sebe. 



 "Život neće biti kakav ste očekivali da će biti, ali u tome je sva njegova ljepota". Baka je često govorila kako se u životu nagledala svega i uvijek se imala čemu iznova diviti. Uvijek je govorila da trebam pustiti čarima života, i da ću sa godinama sve više čuda doživjeti. 

I to sam tek skoro shvatila o čemu je pričala. Jer često je spominjala da kada vidimo brojeve 1111 neka promijena će se desiti u našem životu. Zato sada često kada razmišljam o njoj, često mi negjde iskoče baš te brojke. I tako slatko se nasmijem u tom trenutku, jer shvatam koliko je život čudesan.

Zapamtite, samo zato što vam nešto nije pošlo za rukom ne znači da je život užasan ili da ste izgubili. To samo znači da imate više životnog iskustva." Ovu njenu izjavu sam morala zapisati. Svaki put kada mi je bilo teško prisjetila bih je se i uvijek bih osjetila veliko olakšanje.

Voljela bih da je mogla još dosta godina poživjeti i uljepšati naše živote, ali ni ona nije bila tužna što napušta ovaj svijet. Bila je sigurna da odlazi na neko ljepše mjesto. 

Pokreće Blogger.