Muške fraze koje žene ne žele čuti - Lažan kompliment se lako prepozna

Koja je najgluplja fora za muvanje koju vam je neko uputio? Ako ste žena, onda ste se sigunro naslušale svega. 


Dobro je poznato da mnogi muškarci nisu eksperti po tom pitanju i da često kažu nešto otrcano i iritantno. Ako ste muškarac, bilo bi dobro da upamtite ove fraze i da ih ne ponavljate pripadnicama ljepšeg spola: "Izgledaš bolje bez šminke". 

Iako se ovo mnogima čini kao kompliment, ovo je ipak mač sa dvije oštrice. Ovaj kompliment imponuje da žena nije lijepa sa šminkom, što nikako nije poželjno reći. Umjesto toga bolje recite "Izgledaš sjajno i sa šminkom i bez". Zvuči mnogo bolje zar ne? 



"Tipično ženski". Ako nemate dobro spremljeno objašnjenje na ovu frazu bolje je da je ne izgovarate. Takva izjava bi mogla ženu uvrijediti i navesti da misli da je smatrate slabom, neuračunljivom itd. Za "tipično ženski" se kače neke ružne i netačne konotacije koje žene ne vole čuti. 

"Nisi kao moje bivše djevojke". Poređenje sadašnje partnerke sa bivšima NIKADA nije dobra ideja. Kada spominjete bivše djevojke u razgovoru sa vašom sadašnjom, ili potencijalnom budućom, rizikujete da izgubi interes sa vama. 



Plus, to bi moglo ostaviti utisak da još gajite osjećanja prema određenim bivšim partnerkama. "Izgledaćeš sjajno u mom autu". Muškarci zaista gaje veliku ljubav prema autima, ali žene obično ne. Žene većinom ne vole hvalisave muškarce, pogotovo ne one koji se hvale svojim automobilim. 

Ona će cijeniti sve što ste stekli, ali ne i ako se time hvalite. "Zašto ne promijeniš frizurz" - Ovo je drugačiji način da ženi kažete da joj je sadašnja frizura ružna. Ako već želite da nagovorite partnerku da promijeni frizuru, recite da vam se dopada određena vrsta frizure i da smatrate da bi sjajno izgledala na njoj.

Pokreće Blogger.