Dug i srećan brak je stvar samodiscipline - 5 stvari koje bi sedmično trebali raditi skupa

Brak nema veze sa onim što smo viđali u romantičnim filmovima. Dok je tamo sve sjajno i upakovano, realna strana braka je malo drugačija. 


Brak nije "Oženiš se i to je to". Brak je konstantna borba i ulaganje. Ako vam to zvuči kao previše posla, već ste na sjajnom putu da se razvedete unutar nekoliko godina. Brak zahtijeva da na njemu radite konstantno, ali to morate činiti na ispravan načim. 

Neki muškarci misle da doprinose sreći braka ako se prave da slušaju svoje žene, a zapravo ne slušaju ni riječ koju kažu. To nije način da se dobar odnos izgradi. Zato, danas donosimo nekoliko stvari koje bi bar jednom sedmično trebali raditi sa svojim partnerom: 



1. Duga šetnja. Odvojite bar jedan dan u sedmici da šetate po prirodi. To može biti svaka nedjelja, ili neki drugi dan kada je ljepše vrijeme. Šetnja kroz prirodu će restartovati vaš sisem, smanjiti stres i nakupljenu brigu iz svakodnevnice koja vas muči. 

Priroda ima sjajan uticaj na čovjeka, a još bolji kada u njoj uživate sa svojom voljenom osobom. Šetajte, divite se prirodi, dišite punim plućima i pričajte o lijepim temama. Možda vam se teško natjerati da izađete iz kuće, ali kada to učinite biće vam drago što jeste.



2. Uzmite sebi slobodno. Ako ste od onih bračnih parova koji imaju duboko ukorjenjene rutine ili koji previše vremena posvećuju poslu i obavezama kod kuće, uzmite dan kada ćete odmoriti i zaboraviti na svoje rutine i pravila. To neka bude dan u kojem odmarate.

Pohvalno je biti disciplinovan, ali svakome od nas tu i tamo nedostaje malo bijega od realnosti. 3. Odvojite noć za ono što volite. Na primjer, volite popiti čašu vina, gledati određenu seriju, igrati društvenu igru ili čitati knjigu... 

Bilo šta što volite činiti skupa bilo bi dobro da to činite bar jednom sedmično. Ako ste ljubitelji vina, pustite sebi omiljeni program ili omiljenu muziku. Otvorite bocu vina, napravite mezu i uživajte u noći samo za sebe. 4. Izlazak. Sve dok volite izlaziti bilo bi dobro da to činite. 

Odlazak u restoran na ručak ili u kafić na piće, uvijek može razdrmati monotoniju vašeg odnosa i pomoći vam da se više vežete. Lako je zabiti se u kuću poput penzionera, ali to nije korisno ni za vas kao pojedinca, ni za vaš brak. 5. Razdvojite se. 

Bračni supružnici bi trebali uživati u vremenu kada su skupa, ali s obzirom da je svaki čovjek priča za sebe, svako treba i vrijeme za sebe. Izađite sa prijateljicama dok vaš suprug pozove prijatelje kod sebe ili obrnuto. Odvojite vrijeme samo za sebe. To je svima jako potrebno.

Pokreće Blogger.