Za dijete je važno da vidi da se roditelji vole - Savjeti stručnjaka za uspješan odgoj

Koliko je važno da poklanjate ljubav svom djetetu toliko je važno da je poklanjate i svom supružniku pred djetetom. 


Džesika Miler je ekspert za odnose i danas savjetuje roditelje kako da postanu eksperti u odgoju svoje djece. "Ljubav između supružnika nije samo stvar koja održava brak živim, već i porodicu na okupu. Tu se podrazumijeva grljenje, maženje, pružanje nježnosti i pažnje među roditeljima. 

Razmjenjivanje emocija takođe među roditeljima sjajno utiče na razvoj djeteta. U jednom istraživanju 94% eksperata je potvrdilo da je za dijete jako korisno i dobro da gleda svoje roditelje kako se grle i ljube. Kada vi i vaš supružnik razmjenjujete nježnost pred djecom to njima uliva osjećaj sigurnosti i ljubavi.



Razmjenjivanje nježnosti među roditeljima takođe čini da se dijete manje brine zbog vašeg odnosa, i da postanje sretniji čovjek u budućnosti. Na taj način djeca iz prve ruke uče kakve bi veze trebale biti i zbog toga manje su šanse da će pristati na loše veze u budućnosti. 

Dakle, nije neophodno samo svom djetetu da pružate ljubav već bi se trebali pobrinuti da vaše dijete vidi da pružate ljubav i svom supružniku. Kada grlite i milujete osobu u vama se budi hormon oksitocin koji je zadužen da se osjećamo srećno i voljeno. 



Taj hormon takođe spaja osobe, što znači da ste bliži što se više dodirujete i volite. Više oksitocina u vašem domu znači snažnija i srećnija porodica. Ako niste od onih roditelja koji vole da razmjenjuju nježnost na dnevnom nivou bilo bi dobro da postepeno počnete uključivati tu naviku u vašu svakodnevnicu. 

Poljubac po poljubac, zagrljaj po zagrljaj i to će vam preći u naviku. Možda će vam biti teško da se priviknete na to, jer je stare navike teško iskorijeniti, ali ako uspijete - bićete očarani novom i sjajnijom energijom koja se nalazi u vašem domu".

Pokreće Blogger.