Narodna vjerovanja za koja se vjeruje da mijenjaju život: Stari aparati skupljaju prašinu i lošu energiju

Neke stvari koje čuvate u svom domu prema starim vjerovanjima donose lošu energiju u njega. Neki ljudi vjeruju u te stvari, neki ne... a na vama je da odlučite da li želite vjerovati u to.


Postoje vjerovanja koja savjetuju da neke stvari ne bi trebali držati u kući ako želimo sreću u njoj. Ovo su neka od njih: Stari kalendar: Sve što je staro, zastarjelo ili čemu je istekao rok - mjesto mu je u smeću. Nakupljanje takvih stvari prema nekim vjerovanjima znači nakupljanje stare i loše energije. 

I bilo kakvo nagomilavanje stvari nije poželjna stvar, jer za protok dobre energije potreban je čist i raskrčen prostor. Razbijeno ogledalo: Po starim vjerovanjima, i to u mnogim kulturama razbijeno ogledalo nema dobru simboliku. 



Međutim, nekada se to jednostavno dešava htjeli mi to ili ne. Ako već razbijete neko ogledalo,nije bitno da li je veliko ili malo, najbolje bi bilo da ga čim prije bacite u smeće zajedno sa okvirom. Prema nekim vjerovanjima nikako nije dobro držati razbijeno ogledalo u kući. 

Slomljeni časovnik: Prema nekim vjerovanjima, a i prema feng šuiju nije dobro držati nikakve polomljene stvari u kući. Ali ogledalo i sat imaju neko veće mistično značenje zbog čega se naglašava da takve stvari ne bi trebali držati. 



Prema tom drevnom kineskom vjerovanju držanje polomljenog sata u kući mogao bi najaviti dolazak loših stvari. Biljke sa trnjem. Prema nekim vjerovanjima nije dobro držati u kući biljke koje izgledaju "agresivno" poput kaktusa i slično. Vjeruje se da one donose negativnu energiju u kuću.

Pokreće Blogger.