Narcisoidan muškarac lako nađe manu svakoj ženi - Samo sebi nikad: Važna poruka jedne žene

Da li ste ikada bili u vezi sa narcisoidnim muškarcem? Jedna žena je odlučila podijeliti svoju priču i jako važne savjete za sve žene koje se nađu u sličnoj situaciji. 


Da li znate kako prepoznati narcisoidnog muškaraca? Teško da postoji žena koja se nije susrela sa narcisoidnim muškarcem u svom životu. Neke su ih imale za roditelje ili prijatelje, a neke za ljubavne partnere. Ne zna se u kojem je slučaju situacija gora. 

Mnoge žene čak ni ne znaju da su imale posla sa narcisoidnim muškarcem, jer su tu narciosidnost smatrali samopouzdanjem. I to je ono čime privlače te narcisoidne ličnosti - šarmom, samopouzdanjem, tim čvrstim stavom i sposobnošću da izmanipulušu osobu. 



Ženu će uvijek lakše privući takav čovjek nego onaj koji otvoreno pokazuje svoju iskompleksiranost. Narcisoidan muškarac može biti sjajan ljubavnik, pogotovo na početku veze. Ali kasnije stvari postaju malo "čupavije"! Narcisoidan muškarac ima mnoge komplekse, koje naravno nikada neće priznati. 

On živi u svom svijetu iluzija gdje je sve baš onako kako on misli da jeste i kako on smatra da treba biti - nema između. On će od svoje partnerke zahtijevati da živi po njegovim pravilima, i kada ona to ne bi činila vidno bi postao isfrustriran i ljut na nju. 



Narcisoidan muškarac obožava da daje komande, gdje će se ići, kako će se ponašati, šta se ljudima smije govoriti a šta ne, i vidno zanemariti stavove drugih ljudi. Sve će morati biti po njihovom. Narcisoidan muškarac smatra da svi ljudi moraju razmišljati kao on.

Jer naime, on ima najpametnije, najispravnije i najracionalnije mišljenje od svih ljudi. I čim vidi da neko razmišlja drugačije od njega, on tu osobu počinje osuđivati ili ubjeđivati da nije u pravu. Narcisoidan muškarac ne poznaje za različitosti, drugačije stavove i ciljeve.

On smatra da bi svi trebali živjeti onako kako on živi. Čak i kada bi pronašao savršenu ženu bez mane, on bi joj pronašao manu. Ne postoji žena koja će znati funkcionisati i živjeti po njegovim pravilima jer su često nerealni i nedostižni.

Svakoj ženi će pronaći manu i otvoreno o tome pričati, dok svoje mane baš nikada neće primjetiti niti prepoznati. Ma koliko se trudili da mu ukažete na njegove mane - to je uzaludan trud! Narcisoidan muškarac ima preveliku želju za kontrolom sa kojom se teško nositi. 

Kako vrijeme odmiče biće sve teže i teže da se nosite sa takvim osobama. Obično imaju svoje faze kada su šarmantni, umiljati i zavodljivi dok će podjednako (ili možda čak i više) imati luđačke faze u kojima će vas optuživati, omalovažavati, vrijeđati i ponižavati.

To su jednostavno takve narcisoidne ličnosti. Kao žena, koja je u svom životu imala posla sa nekoliko narcisoidnih muškaraca, moj savjet je da od njih bježite što dalje. Takvi se ne mijenjaju nikada i sa njima život nikad neće biti lagodan!

Pokreće Blogger.