Kako prepoznati osobu koja vas istinski voli: Ljubomora je opsesija, pažnja je ljubav

U današnje doba postoji previše dobrih glumaca i ikrivljenih ličnosti koji žele samo svoju korist da ostvare, a za tuđa osjećanja ih baš briga. 


Pa kako onda da prepoznamo da li nas neko iskreno voli ili nas samo zavlači zbog vlastite koristi? Ovo su neke od vrlina koje ćete pronaći kod osobe koja zaista gaji veliku ljubav prema vama. 1. Toj osobi je bitnije da ste zdravi nego što ste pogriješili. 

Znate li ono kada kao dijete napravite veliku glupost u kojoj ste umalo nastradali pa se roditelji od silne sikiracije do koske izgalame na vas, ali kasnije vas ipak izljube i izgrle? To je ljubav. Osoba koja vas zaista voli preći će preko svake vaše greške dok god ste živi i zdravi. 



Jasno je da svi ljudi griješe, ne možemo zbog toga odustajati jedni od drugih. 2. Ta osoba vam daje pažnju. Ali pravu pažnju, ne samo da vas "skine sa grbače". Osoba koja vas voli želi da vam ugodi, želi da vas češka, masira, grli... Sve što vam prija ta osoba će vam davati. 

3. Ta osoba će uvijek pritrkati u pomoć. I to bez izgovora ili bez izuzetka. U svim situacijama rado napušta sve svoje obaveze kako bi vi dobili pomoć koja vam je neophodna. To je zaista veliki primjer prave ljubavi. 4. Ta osoba će se sa vama svađati. 



I samo zato što vas voli i želi vam dobro. Kada u vašem odnosu nema mnogo priče, svađe ili raspravki velike su šanse da je tu zavladala ravnodušnost. Budite iskreni jedni prema drugima i ne plašite se sukoba. Dok god želite rasčistiti stvari - volite se. 

5. Ta osoba postaje bolja zbog vas. Ako ste svog partnera ili partnericu promijenili na bolje, vi ste pravi dar za tu osobu. I ona to primjeti i cijeni. Dok god dobro utičete na osobu sa kojom ste - to je prava ljubav i vi ste sjajna spoj.

Pokreće Blogger.