Zašto bih se trudila oko muškarca koji neće da se trudi oko mene - Priča žene iz modernog braka

Brak nije obaveza! Biti u braku ne znači morati poštovati čovjeka koji vam je supružnik, ako on to ne čini.


Veze nisu iste kao što su bile prije dvadeset godina, kao ni brakovi. Muškarci bi dolazili sa posla i dobijali full tretman od svoje žene kod kuće. Spremljen ručak, večera... Čista i blistava kuća... Udoban krevet da se ubaci u njega čim završi sa jelom... Ona je učinila sve za njega, ali šta dobija zauzvrat? 

Muškarca koji prolazi pored nje kao da ne postoji? Muškarca kojeg mora pustiti da odmara? Šta je sa njenim osjećanjima? Šta je sa tim što ona želi da popriča sa njim? Pa to je nebitno jer je on radio cijeli dan i sve što ona treba učiniti jeste da vidi kako da mu ugodi. 



Nismo više u tom dobu kada bi muškarac ležao, ignorisao osjećanja svoje supruge i slao naredbe šta da se uradi za njega. Nisam ni ja! Moj muž je postao jako lijen čovjek kojeg apsolutno ne zanima kako se ja osjećam. On dođe sa posla i liježe na kauč gledajući omiljene emisije ili poziva prijatelje na pivo. 

Kada sam poželjela malo nježnosti - Ženo smaraš! Kada mi je trebalo sa nekim popričam - Ženo ne smaraj me svojim glupostima! Pa zašto bih ja ugađala takvom čovjeku? Zato od mene sada ne dobija ni ručak ni večeru. Ja idem na svoj posao, on na svoj. 



On se druži sa svojim prijateljima, a ja sa svojima. Navikla sam da ga ignorišem kao što je mene ignorisao posljednjih godina. Živimo kao dva stranca i ne namjeravam da poradim na našem odnosu. Dok god su mu kauč, tv i pivo važniji od mene - i meni će sve biti važnije od njega. 

Za neke ljude se jednostavno ne vrijedi boriti... A pogotovo ne za one koji neće da se bore za vas. Radije ih izgubite nego što ih pokušavate ubijediti da stvari trebaju biti drugačije. 

Pokreće Blogger.