Novac ne mijenja čovjeka - Već naglašava ono što je u njuemu: Sreća kroz citate poznatih ličnosti

"Sreća nije nešto što postižemo. To je posljednica naših odluka" - Dalaj Lama. Donosimo nekoliko citata poznatih ličnosti o tome šta je sreća i kako se dostiže:


"Jedne od najvećih životnih neuspjeha su doživjeli oni ljudi koji nisu uspjeli uvidjeti koliko su bili blizu uspjeha kada su odustali". - Thomas A. Edison. "Novac i uspjeh ne mijenjaju ljude, oni samo naglašavaju ono što već postoji u čovjeku" - Will Smith. 

"Sreća nije izostanak problema, već sposobnost da se nosite sa njima" - Steve Maraboli. "Postoji samo jedna vrsta sreće u životu, a to je voljeti i biti voljen." - George Sand. "Najveća prepreka na putu do sreće jeste očekivanje previše sreće." - Bernard de Fontonelle. 



"Da bi uživali u dobrom zdravlju, da bi donijeli sreću u jednu porodicu, da bi donijeli mir svima prvo morate imati disciplinu i kontrolu nad svojim umom. Ako čovjek zna kontrolisati svoj um onda može pronaći put do prosvjetljenja. Tada će sva mudrost i vrline prirodno doći do njega." - Buda. 

"Čak i srećan život ne može biti izmjeren bez tame. Riječ "sreća" bi izgubila svoje značenje da nije izbalansirana sa tugom. Uvijek je bolje sve prihvatiti sa strpljenjem i jednakošću." - Karl Jang. "Ne postoji veća sreća od te da smo voljeni od strane dragih ljudi. 



Ne postoji ništa ljepše od osjećaja da naše prisustvo njima prija." - Šarlot Bronte. "Ako želiš sreću na jedan sat - odspavaj. Ako želiš sreću na jedan dan - idi pecaj. Ako želiš sreću na godinu - naslijedi bogatstvo. Ako želiš sreću za cijeli život - pomaži ljudima." - Kineska poslovica.

Pokreće Blogger.