Naš ego voli da izigrava žrtvu - 4 afirmacije koje bi mogle promijeniti vaš život zauvijek

Naše razmišljanje ima ogroman uticaj na to kako vidimo svijet, kako se odnosimo prema životu i drugim ljudima. Problem je što većina ljudi nije svjesna svojih misli. 


Dopuštamo podsvijesti da nas kontroliše i donosi odluke umjesto nas, nakon čega se pitamo zašto ponavljamo iste greške, privlačimo sebi isti tip pogrešnih partnera i radimo iste greške. Promjena u načinu razmišljanja osobe znači promjenu u njegovom životu. 

To zahtijeva svjestan napor da svoj život učinite drugačijim. To uključuje stvaranje novih navika umjesto ponavljanja starih. Ovo su 4 promjene koje bi mogle učiniti vaš život mnogo boljim. Recite sljedeće afirmacije: 1. "Život mi daje upravo ono što mi je potrebno za razvoj i rast.". 



Ako smo previše vezani za fizički svijet, teško ćemo osjetiti podršku viših sila, jer smo previše fokusirani na svoje probleme. 2. "Ja sam odlučujem šta da radim sa svojim životom". Svako od nas stalno sebi priča određene priče koji utiču na naš život. 

Ove priče su zasnovane na našim uvjerenjima koji proizlaze iz naših prethodnih iskustava. Ako steknete naviku da sebi govorite lijepe i pozitivne priče - mogli biste zaista uživati u životu. 3. "Ja sam kreator svog života, a ne žrtva okolnosti." Naš ego voli da se igra žrtve. 



Voli da se uhvati za naš bol, tugu, iskustva i kaže: „Ja stalno patim, život je zaista okrutan". Da budemo jasni, ne trebamo potisnuti svoje emocije i zanemariti svoj bol. Analizirajte svoju bol i sve što vam se dešava, ali uvijek pronađite način da izađete iz loše situacije. 

4. "Sve okolo je moj odraz." Život se ne dešava vama, on je odgovor na naše postupke. Život je odraz našeg unutrašnjeg svijeta. Ako je naš unutrašnji svijet ispunjen bolom, ljutnjom i haosom, tada će nam se vanjski svijet biti pun patnje, ljutnje i zbunjenosti.

Pokreće Blogger.