Kad muškarca udarate na ego rizikujete da vas zamrzi: 8 iritantnih ženskih izjava

Žene vole bit dramatične u raspravkama i svađi i zbog toga često kažu i stvari koje ne bi trebale.


1. Baš ti hvala – Ovo je čisti sarkazam i ptice na grani to prepoznaju. Ako niste zadovoljni sa nečim onda to i objasnite svom partneru umjesto da okolišate sa nepotpunim izjavama. 2. Ja to radim bolje od tebe – Muškarci vole da budu od koristi.

Ako vi često napominjete kako on neke stvari ne zna uraditi onda mu udarate na ego i tjerate od sebe. Ni jedan muškarac neće htjeti ostati pored žene koja ga smatra beskorisnim. 3. Ne trebaš mi! U glavi muškarca to zvuči ovako: Ti si idiot i ja uzalud trošim vrijeme na tebe. 



4. Šta ja imam od tebe? - Ista priča kao i sa prethodnom izjavom. 5. Samo naprijed – Većina muškaraca će ovo protumačiti kao: Samo probaj, što im zvuči kao uslovljavanje, a ni jedan muškarac ne voli da ga uslovljavate. 6. Svejedno – Ovo žene kažu kad zapravo misle baš me briga. 

Sa ovakvim izjavama pokazujete da ste ravnodušne, a ravnodušnost je najgora stvar koja se može desiti jednoj ljubavnoj vezi. 7. Ništa! Na pitanje “Što nije u redu?” Odgovor je najčešće “Ništa!”, Ali u njihovim glavama se mota milion stvari; razmišljaju gdje su pogriješili. 



Ovo je jedna od najgorih riječi u ženskom rječniku, jer poslije nje slijedi oluja. 8. Nebitno! Ne dozvolite da vaš muškarac razbija glavu pitajući se šta vas muči. Nikada nećete riješiti problem dok otvoreno ne popričate o tome. Iako muškarci ne vole da se upuštaju u ozbiljne i duge razgovore važno im je da sve raščiste.

Pokreće Blogger.