Ne posmatrajte sebe kroz oči svojih godina: 4 važne lekcije koje su mi promijenile život

Čovjek je mlad sve dok se tako osjeća. Tek kada sam prešla prag 40-te načila sam živjeti kako treba. Ovo su neke od lekcija koje su mi u tome pomogle: 


1. Moj život ne treba izgledati kao bilo čiji drugi. Predugo vremena sam provela pokušavajući biti sjajna kao neko drugi. Željela sam usvojiti navike drugih ljudi, željela sam izgledati poput nekih drugih ljudi... Zapravo, željela sam postati neko drugi, sve dok nisam shvatila da ja mogu biti ja! 

Zašto izgraditi život na tuđim željama i osobinama kada možete izgraditi život samo po sebi i po svojoj volji!? Ako svi drugi igraju hokej, to ne znači da i ja to moram. Ja volim balet, igraću balet iako to nije kul! 2. Posao se može promijeniti u bilo kojem stadijumu života. 



Nažalost potičem od onih generacija koje su roditelji učili da se posao mora zadržati pošto-poto. Svojim roditeljima nisam smjela ni priznati koliko mrzim svoj posao jer bi uvijek rekli "Ćuti, moli se Bogu da i to imaš.". Zato sam godinama išla na posao koji mrzim i priredila sebi razne zdravstvene probleme.

Kada sam uvidjela kako vrijeme prolazi i kako život ne ide unazad - dala sam otkaz i pronašla ljubav i proizvodnji prirodne kozmetike. Sada radim nešto u čemu uživam, a pritom i zarađujem. 3. Ugodnost je dobra, ali u njoj se čovjek lako izgubi. 



Stalno sam težila da izbjegavam neugodne stvari. Zatvarala sam se u udobnost svog doma, bježala sam od ljudi kraj kojih sam se osjećala neugodno i smatrala da ću tako da se zaštitim. Ali zapravo sam tako samo postala čudak i slabić. Neugodnosti nas čine opuštenijima i spremnijima na svaku ne volju. 

Ne bježite od njih. 4. Ne posmatrajte sebe kroz oči svojih godina. Iako će vas drugi posmatrati kao praistorijske kornjače čim pređete prag četrdesete - vi sebe ne posmatrajte na taj način. Skoro sam čula čovjeka od 70 godina koji kaže za čovjeka od 50 da je mladić. Tada mi je bilo jasno da je sve stvar perspektive kroz koju gledamo. Sve dok se osjećate dobro - mladi ste!

Pokreće Blogger.