Muškarci vole malo drame: Savjeti psihologa kako se svađati sa njim na ispravan način

Čak i kada se svađate sa svojim muškarcem i tada morate biti mudre. Jer svađe su te koje u velikoj mjeri utiču na stabilnost vašeg odnosa.


Psiholog Alena Dubinec objašnjava kako da se svađate sa svojim partnerom ali da ga ne otjerate od sebe. Šta znači ispravno se svađati sa muškarcem? Prije svega, da izbjegnemo negativne posljedice, a drugo, da se približimo jedno drugome. 

Da, svađe iznenađujuće pomažu parovima da se emocionalno zbliže, ali samo ako barem jedan od partnera slijedi odgovarajuća uputstva. U svađi je uvijek bolje da smirite strasti, ali ako to ne možete učiniti pratite ovih 5 pravila: 1. Ne slušajte samo ono što vi imate reći. 



Mnoge žene pokušavajući da se opravdaju ne čuju ono što im partner pokušava reći. Ne prekidajte ga, ne nadjačavajte ga, ne tjerajte ga da prvo sasluša vas - saslušajte i vi njega. 2. Ne dozvolite da ljutnja preuzme svijest. Ma koliko bili ljuti sjetite se da je to čovjek koji vas voli. 

Čak i kada vas uvrijedi riječima sjetite se da to čini iz povrijeđenog ega a ne sa namjerom da vas uvrijedi - osim ako nije psihopata naravno. 3. Priznajte ono što osjećate. Ne dozvoljavajte da vas optuži da ste neurotične jer se iznenada ponašate neuračunljivo prema njemu kada je on nekim svojim postupkom to ponašanje u vama izazvao. 



Priznajte mu, uvrijedio si me, rastužio si me, zbog tebe sam se osjećala tako. To nije tako teško, a rješava mnoge probleme. 4. Pripazite na riječi. Jako je loša navika da partnera kroz ružne riječi vrijeđate. Ma koliko da ste ljuti pripazite šta govorite. Neke riječi se nikada ne izbace iz glave. 

5. Ne izazivajte sažaljevanje. Nažalost to je ružna osobina mnogih žena. Potrebno im je da naprave žrtvu od sebe kako bi izbjegle svaki glup ili ružan postupak. Ponašajte se kao odrasle žene i riješite problem u četiri oka.

Pokreće Blogger.