Idealna žena u očima muškarca je prvenstveno pametna: Rezultati ankete pokazuju šta jači spol želi

Po mišljenju većine muškaraca, idealne žene bi trebale prije svega biti pametne i lijepe, ali kod žena se takođe iznimno cijene ljubaznost, odanost i šarm. 


Jedna sprovedena anketa koja je ispitala muškarce koje su to najvažnije kvalitete na ženi donosi zanimljive rezultate. Ova anketa pokazuje raznolikost među muškarcima ali ujedno i sličnost. Važan kvalitet idealne žene za muškarce koji su u braku je sposobnost da voli. 

Oženjeni muškarci su se manje osvrtali na osobine kao što su ljepota i inteligencija, a više na ljubaznost i dobrotu. Prema njima to je najvažnija kvaliteta koja održava muža i ženu srećnima u braku. Prema slobodnim muškarcima, idealna žena treba da ima inteligenciju, racionalnost i fleksibilnost uma. 



Neki muškarci smatraju da žene moraju biti pametne kako bi muževi "imali s kim da se posavjetuju", dok drugi smatraju da idealna žena mora biti "dovoljno pametna da ćuti". Ali, prema anketi sprovedenoj na Ria internet stanici 48% muškaraca je istaklo da je inteligencija jako bitna kod žene i da mnogi baš to traže.

Dakle, muškarci su istakli da je inteligencija čak bitnija i od izgleda, što mnoge ljude iznenađuje. Na drugom mjestu najvažnijih ženskih kvaliteta jeste naravno ljepota. Važnost dobrog izgleda žene istaklo je 38% muškaraca, oni vjeruju da je ljepota važan kvalitet žene. 



Manje od 20% muškaraca glasalo je za ljubaznost. Po njihovom mišljenju ljubaznost je važan dio ženske ličnosti. A ostatak procenata se odnosi na neke manje osobine i karakteristike poput nježne kože, lijepih ruku i tako dalje. Ovim rezultatima zaključujemo da muškarci možda nisu toliko površni kao što so mislili.

Pokreće Blogger.