Žena može od svog muškarca napraviti milionera - Korisni savjeti kako to da učinite

Većina ljudi ima finansijske probleme zbog pogrešne percepcije samog života. I prije svega, morate promijeniti svoj stav i svoje razmišljanje prije nego što poželite promijeniti finansijsku situaciju. 


Mnoge žene na pogrešan način motivišu muškarca. One misle ako stalno budu zvocale da radi više i zarađuje više da će se to ostvariti. Ili misle ako budu kukale kako nemaju dovoljno i kako njihove prijateljice imaju više novca ili boljeg muža - tek tada ništa nećete postići. 

Čak naprotiv, možda se dovedete u lošiju situaciju. Dakle, kad žena hoće da motiviše muškarca mora to znati učiniti kako treba. Od davnina se vjerovalo da je muškarac glava porodice a žena vrat. Iako se mnogi protive ovom poređenju to ipak nije daleko od istine. 



Kao što vrat ne može bez glave a ni glava ne može bez vrata, tako funkcionišu i muž i žena u porodici. Bez jednog od njih teško je imati sklad i porodicu koja pravilno funkcioniše. Žene se takođe smatraju čuvarima ognjišta, što znači da je njihova dužnost da drže sve na okupu.

Njihova uloga, pored svega, je da služe kao inspiracija i motivacija članovima svoje porodice. Vođeni time, dolazimo na zaključak da žena ima veliku moć na polju karijere svog muškarca. Ona može doprinijeti njegovom velikom ostvarenju na polju finansija. 



Glavno pravilo u tome je da naučite pravilno hvaliti svog muškarca. Glavni princip motivacije svakog muškarca je pohvala. Hvaljenje, odobravanje, fokusiranje na velika postignuća i snagu daju muškarcima vjetar u leđa. Muškarci sjajno reaguju na pohvale i laskanje. 

A kada je najbolje vrijeme da ga pohvalite? - Kada ste sa drugim ljudima u društvu. Pohvalite ga pred svojim prijateljima, poznanicima, porodociom - uživaće u tome! To će mu poslužiti kao sjajna motivacija da bude bolji i napredniji. 

Drugi način kako možete motivisati svog muškarca da bude bolji i uspješniji jeste da ga poredite sa drugima. Ali kao i kod prethodne stavke - morate znati kako to pravilno učiniti. Uredu je da poredite svog muškarca sa drugima, ali ako želite da to dobro utiče na njega onda ga pohvalite u dobrom smislu.

Nikada ne govorite kako su drugi muškarci u nečemu bolji, to će mu samo srozati samopouzdanje. Rivalstvo u muškarcima budi moć i snagu. Oni vole čuti potvrdu svoje izabranice da ima u nečemu vrijednost. Dakle, pohvalite sve ono što kod njega volite, a ne vidite to na drugim muškarcima.

Pokreće Blogger.