0stavite sjajan utisak na osobu koja vam se dopada - 7 psiholoških trikova kako oduševiti ljude

Čovjek je sposoban svakoga oduševiti, ali za to bi mu koristile neke psihološke taktike.


1. Pravilni pogled: Psiholozi su utvrdili da ako osobu gledate predugo, ona će to shvatiti kao agresiju. Povremeno morate skrenuti pogled. Ovo saznanje će vam pomoći da se izbjegnu sukobi i neugodnosti. Ako želite nekoga da oduševite pogledom, gledajte ga 60% vremena, nikako više. 

3. Blago se osmjehujte: Kada se osmjehujete učinite to blago i kratko. Nikako se nemojte luđački smijati glumeći pozitivnu osobu, tako ćete samo izgledati pomalo ludo. 4. Pokažite saosjećanje: Podsvjesno gajimo simpatije prema onima koji se saosjećaju s nama. 



Koristeći jednostavne verbalne i neverbalne znakove, pokažite svoje saosjećanje kada osoba iskaže tugu ili tužne emocije. 5. Prirodno se ponašajte: Kada ste u društvu osobe koju želite oduševiti potrudite se da smanjite nervozu ili tikove koje možda imate, ponašajte se što prirodnije i ležernije. 

6. Pokažite simpatije: Ako vam se neko dopada ne čekajte da ta osoba načini prvi korak, jer se tako možete vječno načekati. Pokažite da ste zainteresovani. Na primjer, zainteresirajte se za poslove te osobe, postavljajte pitanja o njenom životu, pokažite empatiju ako je prikladno. 



Ovim trikovima potičete osobu da vam vjeruje. 7. Vizualizirajte sastanak s osobom: Kako biste izbjegli neprijatne situacije i ispade pripremite se za sastanak unaprijed. U glavi zamislite taj sastanak i smislite šta bi bilo prikladno reći a šta bi bilo prikladno izbjeći.

Pokreće Blogger.