Stvorena si da živiš dobro, a ne da tolerišeš tuđe gluposti - Zašto mnoge žene žrtvuju svoju sreću

Nema sreće bez određene doze samopoštovanja. Nažalost previše je žena ubjeđeno da svoju sreću ne bi trebale staviti na prvo mjesto. 


Previše je žena koje se žrtvuju za ništa. Mnoge misle da one sa tim čine veliko djelo, ali zapravo ne čine ništa. Majke se žrtvuju za svoju djecu, supruge za svoje muževe, djeca za svoje roditelje... Postoje razne vrste žrtve a mnogi od nas i ne primjete da se dešavaju baš pod našim krovom. 

Ko je ženama rekao da su one stvorene da budu požrtvovane? Te plaču, te se izjadaju, te žive nesretno... i sve to zarad nečije tuđe sreće. Čovjek je stvoren da živi dobro, a ne da toleriše nečije gluposti. Pod tim "čovjek" najviše mislimo na žene jer se one najviše žrtvuju.



Neko im je čak usadio u glavu vjerovanje da njihova sreća nije bitna koliko je bitna sreća djece i porodice. Svačija sreća je bitna! I lud je samo onaj koji govori drugim osobama da svoju sreću ne bi trebali stavljati na prvo mjesto. Jer svako bi trebao svoju sreću staviti na prvo mjesto.

Često ćete čuti priču žene koja ostaje godinama u braku sa čovjeka kojeg više mrzi nego što ga voli. Takve će često priznati koliko loš i nesrećan život žive i kako bi bez njihove žrtve sve propalo. Međutim, istna je da se takve žene bore protiv vjetrenjača.



Žrtvuju svoju sreću radi zajednice koja je već odalno propala. To je kao da iznova i iznova krpite stari par čarapa ali svaki put kad ih obučete one ponovo pucaju. Umjesto da ih jednostavno bacite i zamjenite novima vi i dalje odlučujete da ih krpite. 

Ne možete vječno zapostavljati sebe. Ne možete vječno druge stavljati na prvo mjesto. Ne možete vječno stvarati lažnu sliku o svom životu i svojoj porodici. Ne možete vječno kriti tuđe loše osobine i pravdati tuđe loše postupke. Ne možete vječno biti žrtva - Vrijeme je da počnete živjeti dobro!

Pokreće Blogger.