Ne možete promijeniti muškarca koji ne vidi da griješi - Poruka ženama koje troše vrijeme na narcisa

Teško je živjeti sa osobom koja ima iskrivljenu predstavu života i iskrivljenu predstavu o sebi. 


Postoje muškarci koji su toliko nezreli i narcisoidni da nikada ne žele priznati svoje greške. Sa njima je teško razgovarati, teško im je ukazati na greške a još teže objasniti kada nisu u pravu. Ne možete promijeniti čovjeka koji ne vidi da je problem u njemu. 

Ne možete promijeniti čovjeka koji je navikao kriviti druge ljude za sve jer odbija vjerovati da on negdje griješi. Možete da vičete i čupate kosu sa glave, takav čovjek vas neće razumjeti. Prije će vas ubjediti da ste ludi, histerični, dramatični, neurotični i ko zna šta još... 



I na kraju povjerujete u to i napuštate tu raspravu poniženi. Zvocanje ne pomaže u takvim situacijama, trud da ga promijenite ne pomaže... U svakom pokušaju da objasnite da vaš partner griješi samo ćete vi ispaštati. I šta onda raditi u takvom slučaju? 

Objasnite svom muškarcu da vam je muka njegovog djetinjastog ponašanja i da vam takav muškarac ne treba. Muškarci su često lijeni da razmišljaju sve do trenutka kada su satjerani u ćošak. Potrebno je da im dadnete blagi ultimatum da bi pomislili:



"Čekaj, ako sam je doveo do ove situacije onda zaista griješim u svom ponašanju". Zvocanje on ne sluša. Mnogi muškarci su naučeni da se isključe kada žena zvoca i to je sve uzaludni pokušaj da ih promijenite. To nije ispravna taktika. 

Kada živite sa muškarcem koji ne želi da uvidi svoje greške i stalno na vas okreće krivicu - sjetite se da imate posla sa nezrelim narcisom. A to nije ono što zaslužujete. Zaslužujete puno bolje. Ne bacajte vrijeme na ljude koji ne znaju komunicirati i koji se ne žele truditi u vašem odnosu. Na takve samo bacate najbolje godine svog života.

Pokreće Blogger.