Lijepa žena je lijepa kratko - Dobra žena je lijepa zauvijek: Ljubavni savjeti jednog dede

Kada se dvije duše spoje, koje su suđene jedna drugoj, njihovu ljubav ništa ne može rastaviti.


Moj deda je u svoje doba bio veliki frajer. Svi su pričali da je bio omiljeni frajer u gradu i da su mnoge žene žudjele za njim. Nije se ženio sve do tridesete godine, što je u to vrijeme bilo nepojmnjivo. Bio je na glasu velikog švalera i neženje. Ali sve se promijenilo kada je upoznao moju baku. 

Ona nije bila poput ostalih djevojaka koje je lako osvajao - za nju se morao dobiti. Baka je često govorila kako joj se on nikako nije dopadao na početku, pogotovo zato što je bio na lošem glasu. Ona je bila ozbiljna djevojka koja je završila dobru školu i tražila osobu koja će biti "jedna ali zauvijek". 



Niko nije siguran kako je uspio da je osvoji nakon dosta vremena, ali je često davao ljubavne savjete za koje vjerujem da su mu pomogli u tome. "Muškarac će željeti isprobati svaku, ali kad dođe prava - neće mu trebati više ni jedna druga" - tako je govorio moj deda.

I zaista je svojim primjerom to dokazao. Ostao je vijeran mojoj baki do posljedneg dana i uvijek je tretirao kao kraljicu. "Ljepa žena je lijepa kratko, a dobra žena je lijepa zauvijek" - govorio je moj dragi deda. Moja baka nije bila poput ljepotica koje su jurile mog dedu.



Ali je ipak imala nešto zbog čega ju je on želio za sebe. "Kada ostarite, i kada ostanete samo vas dvoje tada jutarnje kafe bude najljepši osjećaj i imaju najveću vrijednost. Tada svaki dan cijenite što ste se probudili kraj svoje voljene osobe." - Baka je nažalost napustila ovaj svijet prije njega.

I on to nikako nije mogao da podnese. Mnogi kažu da postoji "sindrom slomljenog srca" i siguran sam da je baš on od toga patio. Život mu nije imao smisla bez nje, i samo je čekao svoj sudnji dan. Ubrzo poslije nje, otišao je i on. Njegova ljubavna priča je bila velika motivacija za mnoge. Naučio nas je da vrijedi čekati pravu osobu, i kada se pojavi - voljeti je najbolje što možemo.

Pokreće Blogger.