Baka objašnjava: 3 stvari na koje žena može zaboraviti nakon braka - Šoping postaje stvar prošlosti

Jedna baka je putem društvenih mreža odlučila podijeliti svoje viđenje braka. Po njenom mišljenju, žena može komotno zaboraviti na 5 stvari nakon što se uda.


Drage dame, kada se udate nema nazad. Što ste iskoristile svoju mladost - iskoristile ste. Kada se udate i dobijete djecu, vaš prošli način života možete poslati u zaborav. Kada dođu muž i djeca na red sve se mijenja i doći ćete u tu situaciju da ni same sebe ne poznajete.

Zato, kada pristanete na porodičan život pozdravite se sa sljedećim stvarima: 1. Naspavanost. I ovdje samo neće biti problem beba, već baš vaš muž. Ako ste se navikli spavati u tišini i udobnosti svog doma dok ste živjeli sami nakon braka možete zaboraviti na to.



Uvijek ćete se sa svojim mužem boriti za deku, uvijek ćete se buditi kada se on okrene ili počne da bunca. A da ne pričamo o hrkanju! Rijetke su te sretnice čiji muškarci ne hrču do spavaju i ne znaju da su nebeski nagrađene. Spavanje u dvoje može biti prava noćna mora.

2. Izlasci: U većini slučajeva ćete u potpunosti izgubiti želju za izlascima. Ili ćete biti siti da stalno slušate zvocanje svog muža kako ste prestare da izlazite. Ili vam će izlasci jednostavno prisjesti, ili čak nećete imati ni vremena ni snage za njih. 



Sva vaša snaga biće upućena samo ka mužu i djeci, ma koliko se tome opirali. 3. Rasipanje novca na sebe. Kada se udate muškarac ima tu vrhunsku sposobnost da nas spriječi da trošimo novac na sebe. Rečenice poput "Šta će ti ta krema, imaš 5 takvih" ili "Ne trebaju ti nove cipele imaš ih previše" postaju ono u šta počinjemo vjerovati.

A tek kada djeca dođu, tada se osjećamo krivima što smo potrošili pare na sebe umjesto da ih potrošimo na muža ili dijete. Dakle, ono mladalačko rasipanje novca na sve što poželimo odlazi u zaborav. Porodičan život mijenja naš život iz korijena, i nekada je jako teško prihvatiti to.

Ali naravno, porodičan život donosi zaista veliku radost i njegova vrijednost se ne može porediti sa vrijednosti života kakav smo imali kada smo bili solo igrači. Svaka priča ima svoje dobre i lošije strane, bitno je samo da ih obje prihvatimo.

Pokreće Blogger.