Astrolozi razbijaju stereotipe o Škorpijama - Strastvenost ne znači sklonost preljubi

Škorpije su često pogrešno protumačene. Mnoge osobine koje im se pripisuju nisu nužno tačne.


Za škorpije se često vežu razni stereotipi koji nisu uvijek tačni. Veliki preljubnici, osvetnici, prevrtljivci... razne optužbe se kače na njih, ali koliko je zaista istine u tome što mnogi govore? Vrijeme je da saznamo. Astrolozi izdvajaju najčešće stereotipe koji nisu tačni o osobama rođenim u znaku škorpije: 

1. Škorpije su često ljute. Jedan od najnetačnijih stereotipa. Škorpije se vode pozitivom i optimističnošću. Uvijek idu gdje je zabava i gdje je sve opušteno. Da često se naljute zbog nepravde ali to je nešto sa čim se nauče boriti. 2. Škorpije su osvetoljubive. 



Ovo nije nužno lažan stereotip jer donekle škorpije se vole slatko osvetiti, ali osvetoljubivost definitivno nije njihova glavna osobina kao što se često navodi. Kao i svi ostali predstavnici zodijaka i škorpije će se osvetiti kada su povrijeđeni. 

Neće sjediti skrštenih ruku i neće dozvoliti da nečiji ružni postupci prođu nezapaženo. 3. Škorpije su jako tajnovite. Dovoljno je malo da ih upoznate da vam se otvore kao na dlanu. Škorpije cijene prave prijatelje i kada osjete da nekome mogu vjerovati uvijek će iskreno pričati o ono što osjećaju i misle. 



4. Škorpije vole da ogovaraju: Iako one vole da uživaju u dugim i detaljnim razgovorima, škorpije se ne fokusiraju na negativnu priču o drugim ljudima. One vole da prokomentarišu ti i tamo neku osobu ali ne vole da ocrnjuju ljude. 5. Škorpije su sebične: 

Možda će biti rezervisane prema ljudima od kojih nikada ništa nisu dobili, ali nikada neće biti sebični prema dragim ljudima. Škorpije funkcionišu po izreci "Pamti pa vrati". 6. Škorpije su sklone preljubi. Ne miješajte strastvenost sa preljubom. Škorpije imaju veliku vatru u sebi i jako su strastvene, no to ne znači da će varati svoje partnere. Baš naprotiv, mogu biti vijerni kao niko drugi.

Pokreće Blogger.