Ako ste vijerni zašto telefon nosite i u WC - 5 stvari koje bi mogle ukazati na preljubu

Da li je svaka prevara samo fizičkog karaktera? Mogu li se povući jasne granice između srca i razuma? U većini slučajeva, fizička naklonost i odnos sa nekim drugim izvan veze se smatraju preljubom. Ali šta je onda emocionalna naklonost i emocionalna intimnost?


Donosimo vam glavna upozorenja da imate emocionalnu aferu: 1. Potrebna vam je pažnja nekog drugog – ako ste srećni u svojoj vezi, zašto vam je potrebna intimnost sa nekim drugim? Jasno je da imate prijatelje i volite druženje s njima, ali partner je taj koji bi trebao biti vaša glavna podrška. 

Nema potrebe da se za svoje probleme obraćate nekom drugom, posebno ako vam je taj neko privlačan i dopada vam se. Ako imate problem u vezi, to je znak da treba da popravite odnos sa partnerom i sa njim to riješite, umjesto da utjehu tražite na tuđem ramenu. 



2. Krijete razgovore sa drugima – ne smatramo da partneri treba da budu upućeni u svaki korak svog partnera i svaku izgovorenu riječ, ali određene granice poštovanja moraju postojati. Ako smatrate da vi svoje razgovore ili dopisivanja sa drugim osobama morate sakriti nešto nije uredu. 

Brisanje razgovora i skrivanje osoba sa kojima se dopisujete, znak je da ste dostigli emotivnu aferu. Privatnost je svakom potrebna i sigurno doživite period kada se morate otvoriti prijateljici, ali ako ne pišete ništa protiv partnera, niti nešto što je sumnjivo, zašto to onda kriti? 



Ili je vaš odnos sa partnerom nezdrav ili vas druga osoba zanima na drugačiji način. 3. Neprikladna komunikacija – ako vaša komunikacija sa drugima sadrži poruke koje baš nisu prikladne, tj u kojima ima izliva nježnosti ili dimpatija, tada doživljavate emocionalnu aferu. 

To su obično poruke koje sadrže flertovanje, razgovor o intimnim odnosima, dijeljenje informacija o vašoj intimnosti sa partnerom i slično. Ovo su samo neki od primjera opasnih razgovora sa drugima, koje biste trebali izbjeći. Samo se zapitajte da li svu tu komunikaciju možete voditi i sa svojim partnerom. 

4. Mislite o bivšem partneru – da li je dobro biti u kontaktu sa bivšim partnerom, zavisi od mnogo faktora. Nije toliko loše biti u kontaktu sa bivšim, ali ako je ta komunikacija realna. Međutim, ako prelazite granice i priželjkujete da vam on bude ponovo partner, to nikako nije uredu. 

Nije fer prema vašem sadašnjem partneru, jer to ne zaslužuje. Vrlo malo je slučajeva gdje bivši partneri ostanu dobri prijatelji. Ipak se oni posmatraju na malo drugačiji način od ostalih. 5. Odgovarate na flert – takvi ste da prosto ne možete nekog da odbijete u potpunosti. 

Normalno je da svakome prijaju strastveni pogledi, udvaranje ili komplimenti. Ali problem je ako ste zauzeti i pristajete da nastavite flert umjesto da ga zaustavite na vrijeme. Afera je kada se nadate da će vam neko prići, da će vam uputiti kompliment, a vi u tome uživate i jedva čekate.

Pokreće Blogger.