Savjeti psihologa za one koji su u dugim vezama - Imate bogatstvo koje trebate cijeniti svaki dan

Pronaći ljubav je velika sreća, ali to je samo pola uspjeha. Da biste ostvarili potpuni uspjeh trebate znati zadržati ljubav. 


Pratite ove psihološke savjete kako da maksimalno uživate u svojoj vezi i pobrinete se da ona potraje. 1. Upoznavajte se svaki dan. Priuštite sebi svaki dan dobar razgovor. Koliko god da mislite da poznajete svog partnera, uvijek možete saznati još ponešto zanimljivo. 

Pričajte o svojoj prošlosti, o budućnosti, o onome na čemu ste zahvalni. Manjak komunikacije dovodi do zahlađenja u odnosima. 2. Pronađite zajednički cilj. Najčešći razlog mnogih razvoda jeste taj što parovi odu na potpuno drugačije strane. 



Pronađite nešto što ujedinjuje vašu porodicu i budućnost. 3. Budite nježni jedno prema drugome svaki dan. Ne odzvolite da se iskra strasti ugasi. Zagrljaj i poljubac imaju veliku moć, ne dopustite da prođe dan bez njih. 4. Ne prebacujte na druge svoje probleme: 

Ne prebacujte svoju odgovornost na svog voljenog. Možete zatražiti pomoć i računati na nju, ali voljena osoba ne bi trebala biti žrtva vaše agresije i ne bi trebala trpiti vašu nervozu. S druge strane, ne dopustite da negativne emocije zavladaju vašom vezom. 



5. Ne kršite lični prostor vašeg partnera: Pretjerana kontrola, ljubomora i pretjerano zvocanje ne ubijaju samo optimizam, već i želju da se ta veza nastavi. Koliko god da volite svog partnera dajte mu vremena da radi stvari koje voli i da vas se poželi.

Pokreće Blogger.