Poruka ženama u ranim 40-im: Kvalitetu života ne određuju godine, već unutrašnje stanje

Kvalitet života, ma koliko to zvučalo otrcano, ne određuju godine već vaše unutrašnje stanje. Zrele ste žene, ne trabaju vam pridike, ali trebamo s vremena na vrijeme jedne drugoj otvoriti oči. 


„Drage dame koje ste u četrdesetim godinama, želim vam reći jednu stvar - To je divno. Vi ste na ivici divne promjene. Ako ti ide dobro, znaš kako da to zadržiš. Ako ti ide loše znaš kako da to promijeniš. Naučili ste da cijenite svog muškarca, svoje prijatelje i sebe. 

Vodite računa o svijetu koji ste stvorili. Slušajte svoje instinkte. Uživajte. 40 je samo broj. Na vama je kako ćete se ponašati prema njemu. Neka to bude 40 avantura, 40 prijatelja, 40 novih gradova, 40 poljubaca i još 40 godina sreće - šta god poželite sami da stvorite. 



Ako vam je sve loše, i to je dobro. Saznali ste šta ne želite, s kim niste na dobrom putu i sa čime se nikada nećete moći pomiriti. Znate gdje su vaše granice i naučili ste da poštujete strance. Već znate dovoljno da to podijelite s drugima. Ne zatvarajte oči i ne plašite se. 

Čak i kada se čini da nemate snage ni za šta, imate najvredniji resurs - iskustvo. Nije bitno da li ste u braku ili ne, da li imate djecu, ili ste izgradili karijeru, napravili ste dovoljno grešaka da tačno znate ko ste i gdje želite biti. Nemojte stalno slušati otkucaje sata. 



Naučite cijeniti svaki trenutak, ma koliko brzo prošao. Vjerujte mi, imate dovoljno vremena za sve. Stići ćete na vrijeme obaviti sve što želite i pritom uživati u životu. Naučićete plesati tango i slikati, otići na more, nabaviti psa, promijeniti profesiju ili se preseliti u drugu zemlju. 

Sad možeš sve. I da, ako želiš, udaćeš se za drugog frajera ili čak roditi dijete ako to želiš - možeš sve! Više ne zavisite od tuđeg mišljenja. Ne izmišljate izgovore kako bi odložili svoje snove. Vrijeme je da počnete živjeti samo onako kako vi želite. Nikome ništa ne dugujete. 

Možete nositi štikle i haljine ili patike i farmerke. Možete nositi patike i haljine, zeleno sa narandžastim i sve što se vama dopada. Vi i samo vi odlučujete kako da živite, šta da poštujete, kome da se molite i koga volite. 40 je samo broj. Na vama je kako ćete se ponašati prema njemu.

Pokreće Blogger.