Priča usamljene bake: Djeca nemaju obavezu prema roditeljima - Ali trebaju imati malo obzira

Djeca su rođena da odrastu i da osnuju svoju vlastitu porodicu. Iako djeca nemaju nikakvu obavezu prema roditeljima trebali bi imati malo obzira prema njima.


Donosimo priču usamljene bake koju više niko ne obilazi. "Nekada nas je bila puna kuća. Od graje djece nisu se mogle čuti vlastite misli. Tri kćerke i jedan sin, uvijek sam se trudila od njih da napravim dobre ljude. Školovala sam ih i pružila im ono što sam mogla.

Sada sam ostala sama i niko me nije obišao već dvije godine. Dvije kćerke studiraju u Americi, jedna je udata u drugoj državi, a sin ima već svoju porodicu takođe daleko odavde. Ja razumijem da oni žele živjeti svoj vlastiti život, ali ne mogu da razumijem da se ne sjete vlastite majke.



Nisam imala novca da im priuštim ono što su željeli, sve što su stekli sami su se morali boriti za to. Možda mene krive što su rođeni u siromaštvu. Svjesna sam da im je sjećanje na djetinjstvo teško, i da ga se možda stide. Ali to ih sada ne čini ništa manje vrijednim osobama.

I ja sam kao dijete bila jako siromašna, ali sam ipak poštovala svoje roditelje do posljednjeg dana njihovih života. Nisam dozvolila jedan dan da se osjećaju usamljeno. Prelazila sam kilometre i kilometre da bih ih viđala, a danas kad je sve na dohvat ruke ljudi se sve manje čuju.



Od svoje djece za dvije godine dobila sam poruku za srećan rođendan, i jedan video poziv od svog sina kada mi je prvi put pokazao unuka. Ne zamjerim im, neka žive svoje živote. Nisu dužni majci učiniti ništa. Znam da sam im samo teret. Ali sigurna sam da će se gorko kajati kada ostare i shvate kako im se majka osjećala dok su oni bezbrižno živjeli u sreći.

Pokreće Blogger.