Pametna žena zna da je pokornost vrlina - 5 pravila mudrih žena

Mudre žene znaju kada trebaju biti pokorne a kada arogantne. Znaju kako stvari okrenuti u svoju korist.


Mudre žene znaju da je pokornost vrlina. Ovdje se ne misli da žena treba biti pokorna svakome ko naiđe na njenom putu. To znači da pametna žena zna da pokornošću može dosta toga dobiti. Pogotovo u odnosu sa svojim muškarcem, to zaista može biti kec u rukavu.

Kada žena zna kada treba biti pokorna ona je u stanju da riješi mnoge probleme u svom životu ili vezi. To nema veze sa ulizivanjem, iako mnogi to dvoje miješaju kao isti pojam. Pokornost je spremnost žene da pokaže muškarcu da ga poštuje i da ima veliki uticaj u njenom životu.



Mudre žene znaju da bijele laži ponekad mogu biti korisne. Potpuna iskrenost često može biti bolna. Ne morate sve što mislite reći svom partneru, dobro je nešto i zadržati za sebe. Na primjer kada vas pita da li je najbolji muškarac u vašem životu.

Ako ste u tom trenutku pomislili kako je neki bivši bio bolji, logično je da bi to trebali prešutjeti. To se nazivaju bijele laži. Mudra žena zna kada ne treba praviti svađu. Ako vas je iznervirala jedna sitnica ne morate odmah to nabiti na nos svom muškarcu.



Nekad je ono što prećutite ujedno ono što je spasilo vašu vezu. Mudra žena zna kada treba reći ono što joj smeta. Nasuprot prethodnim stavkama mudra žena zna kada treba napraviti svađu. Ona zna koje stvati ne toleriše i otvoreno će dati do znanja.

Mudra žena ne da na sebe, ma koliko neko bio iznad nje. Nikome neće dopustiti da se prema njoj ophodi kao da je jadna ili bijedna. Imaće žustar stav i odgovor na svaku uvredu koja bude njoj upućena. I ne, to nije arogantnost, to nije ni problem autoriteta, to se zove samoodbrana!

Pokreće Blogger.