Nisu njegove ljubavnice krive koliko on nema poštovanja prema tebi - Mudra žena objašnjava

Lakše je gvozdena vrata otvoriti nego naivnoj i zaljubljenoj ženi otvoriti oči. Znam to iz iskustva.


Skoro sam pričala sa jednom ženom koja mi se izjadala kako je uhvatila muža da je vara. Zaista sam je sažaljevala, ali sam ubrzo postala ogorčena kada sam čula da okrivljuje ljubavnice za to. "Da nje nema, on me nikada ne bi prevario." - rekla mi je tim riječima!

Razumijem da žene mogu biti naivne, ali to što sam tada čula je novi nivo primitivizma. "Draga, da nije bilo nje, bila bi neka druga. Vjeruj mi" - rekla sam joj i ni slutila nisam kakvim će me uvredama obasuti. Umjesto da sagleda svoju situaciju sa racionalnije strane - ja sam ispala zlikovac.



Optužila me je da sam radosna zbog njene nesreće, optužila me je da sam i sama ljubavnica jer branim ljubavnice, čak me je optužila da sam loš čovjek jer dodajem sol na ranu. Tako prođete dragi moji kada pokušate nekome otvoriti oči i pomoći. 

Takve žene nikada neće razmišljati racionalno. Žene koje su slijepo zaljubljene u muškarca i ne žele sebi priznati da je greška u njemu, a ne u ženama sa kojima se viđa. Postoje i one koje to sebi priznaju, ali pored sebe imaju takvog manipulatora da će ih ubijediti da on nije kriv.



Prestanite tražiti krivicu na pogrešnom mjestu. Ako vas muškarac vara - nije kriva žena koja ga je zavela. Vijeran muškarac bi trebao biti vijeran i da mu gola žena maše ispred nosa. To što se on viđa sa drugim ženama ne znači da su te žene krive, već da on nema dovoljno poštovanja prema ženi sa kojom je u vezi ili braku.

Nažalost, mnoge žene to neće shvatiti. Povjerovaće da nisu dovoljno vrijedne i da je bolje da ćute i trpe. Da je bolje da imaju muškarca koji ih vara, samo neka je pored njih. Žao mi je takvih žena, jer one same sebe otpisuju. One otpisuju bilo kakvu vrijednost koju mogu imati, i takvima je teško pomoći.

Pokreće Blogger.