Nije ljepota tri sloja šminke i 10 filtera na slikama - Ljepota je dotjerana žena koja voli sebe

Ljepota je u očima posmatrača. Ono što je jenoj osobi lijepo, nije nužno lijepo i svim ostalim osobama.


Današnje shvatanje ljepote je pomalo otišlo u pogrešnom smijeru. Previše se vremena i truda ulaže u "ljepotu" koja i ne mora da zahtijeva toliko vremena. Prirodna ljepota počinje da gubi potpuni smisao. Djevojke počinju da usvajaju šablon po kojem bi sve trebale izgledati.

Sve žele isti oblik usana, isti oblik kukova, zadnjice, lica... Sve se šminkaju na isti način i pokušavaju ličiti jedna na drugu. Svaka želi milion dodataka koji će je učiniti privlačnijom, duge trepavice, dugi nokti, umjetne obrve, fileri... a zapravo vam nije potrebno toliko.



Svijet treba da načini korak unazad i da shvati da nije potrebno toliko izmjena ni na čijem tijelu kako bi se postigla neka "prihvatljiva ljepota". I još na to sve, žene se usude reći "Mi žene moramo mnogo više raditi na sebi nego muškarci." Možda nije poenta da morate, već tako želite.

Muškarci će reći "Ma ne bih prošao kroz to ni zbog koga". Možda bi i žene trebale usvojiti takav stav. Lijepa žena nije ona koja se uklapa u standarde ljepote koji mijenjaju njen prirodni izgled. Lijepa žena je ona koja je dotjerana, koja lijepo miriši i koja voli sebe.



Mnoge će isto reći "Ali ako se ne dotjeramo kako se dotjeruju današnje djevojke onda nećemo moći osvojiti muškarca koji nam se dopada!". Ako vi morate izmijeniti svoj izgled da biste osvojili muškarca, čime ga onda uopšte osvajate? Njegujte svoju prirodnu ljepotu, držite do sebe i volite sebe - to su osnovne tajne ljepote.

Pokreće Blogger.