Da biste bile srećne i voljene važno je ispuniti samo svoje standarde - A ne tuđe

Da bi žena imala svoju vrijednost bitno je da ispunjava vlastite uslove, a ne one koje joj drugi nameću.


Nisu samopouzdane one žene koje su arogantne i koje imaju naduti "egom". One ne govore: "Hej! Obrati pažnju na mene! Ja sam boginja! " Žena koja ima samopouzdanje privlači pažnju bez da se u tome potrudi ili da objasni. 

Žene koje zaista cijene sebe su one slijede svoju prirodu, slušaju svoje srce i intuiciju, poštuju svoje tijelo. One neće nastojati privući pažnju svih oko sebe i zaljubiti se u svakoga. Neće se upuštati u besmisleno nadmetanje s drugim ženama, a pogotovo ne s muškarcima. 



Ona neće htjeti izgledati savršeno samo za druge oči, neće pokušavati parirati drugima, neće nastojati zadovoljiti većinu već će to činiti isključivo za sebe. Pored nje ćete osjećati duboko poštovanje i prema njenoj i prema vašoj ličnosti. 

Nažalost, većina žena se osjeća neugodno u vlastitom tijelu, ne smatraju se tako vrijednima, pronalaze nedostatke u svemu. Postoji toliko mnogo vjerovanja i verzija o tome kakva bi idealna žena, majka, djevojka trebala biti. Mi sami sebi ugrađujemo glupe stereotipe. 



Na primjer, vjerujemo da je starenje zastrašujuće. Ne vjenčati se nakon 30 godina - fuj, sramota! Da biste zauzeli vodeću poziciju - morate raditi prljav posao. Imati više od 50, 60, 70 kg - kakav užas! Imati puno partnera - nešto nije u redu s vama. Lista je beskrajna. 

Žena koja se plaši tuđih osuda je prepuna ovakvih pogrešnih uvjerenja. Ovo je odlično tlo za manipulaciju. Shvatite da je vaša vlastita sreća samo u vašim rukama. Vi ste najbliža i najvažnija osoba na ovom svijetu i samo svoje standarde bi trebali ispuniti.

Donosite jednostavnu odluku - prestanite zauvijek tražiti nedostatke u sebi, kritikovati sebe, upoređivati ​​se s drugima i činiti ono zbog čega patite i zbog čega sumnjate u svoju vrijednost. Dopuštajući sebi da budete nesavršeni, to dozvoljavate i onima oko sebe. Bez zahtjeva, bez osuda, bez očekivanja. Svako od nas ima svoj put do sebe i do sreće.

Pokreće Blogger.