Kako prepoznati da muškarac nešto skriva: Kad vas najviše optužuje tad je često najviše kriv

Napad je najbolja odbrana, to je psihologija kojima se često mnogi služe, a naročito muškarci.


Sa svojih četrdeset godina naučila sam jednu jako važnu stvar, a to je da prepoznam kada je muškarac nešto zgriješio. I nisam to naučila samo na vlastitoj koži već i posmatrajući sve ostale veze, svojih poznanika, prijatelja, prolaznika itd.

Kako prepoznati da je muškarac učinio nešto pogrešno? Jednostavno je, počeće ženu optuživati. Kada muškarac zgriješi u vezi, recimo da prevari svoju ženu, on će sam sebi tražiti opravdanja zašto je to učinio. Prikupljaće sve informacije iz podsvijesti i ružna sjećanja o vama.



Pa će onda sam sebe opravdati govorivši "A da, ona mi nije htjela donijeti onu stvar kada sam je zamolio." ili će reći "Da, ona je kriva što sam otišao u ruke druge žene jer je bila previše nervozna ili previše odbojna". Tako muškarci sebi opravdavaju ružne postupke.

A onda kada se nađu u nezgodnom položaju pred drugim ljudima počeće se tako pravdati i pred njima. Ako žena krene da ga ispituje oko nekih sumnji koje je muče i on se osjeti uhvaćenim ili prozvanim - on će se ponovo sjetiti svega onog iz prošlosti, tačnije - tih svojih opravdanja i počeće nju da napada.



Zato će neki muškarci na pitanje "Jesi li me prevario" ili "Jesi li bio sa njom?" odgovoriti burno okrivljujući svoju partnerku da postavlja nebulozna pitanja ili tvrdeći da je stanju delirijuma. Zato drage dame kada primjetite da vaš muškarac koristi taktiku "napad je najbolja odbrana" dobro istražite odakle potiče takvo ponašanje.

Upitajte ga zašto se brani, zašto se osjeća uvrijeđenim. To će mu pokazati da njegove male igrice ne prolaze kod vas i da ste korak ispred njega.

Pokreće Blogger.