Svaki dan je najbolji dan u vašem životu - 3 savjeta kako izgraditi srećniji život

Kad shvatite da je svaki dan najbolji dan u vašem životu, cijeli će vam se život promijeniti. 


Koliko često govorimo da želimo konačno promijeniti svoj život. Iskreno želimo živjeti smislenije, sretnije, naivno vjerujući da to zahtijeva neke grandiozne i nevjerovatne promjene. Međutim, promjene doživljavamo kao nešto što se događa u dalekoj budućnosti, pa sreću odgađamo za kasnije i na kraju odustajemo. 

Naš život se sastoji od niza dana, ali ga ne smijemo tako posmatrati. Jedini način da sebe učinite sretnim jeste da shatite koliko je svaki dan bitan. Evo kako da svaki dan iskoristite najbolje što može: 1. Započnite dan jutarnjom rutinom: 



„Svakog jutra planirajte dobra djela kako biste svoj um ispunili pozitivnim mislima. Ovo je tajna kako se osjećati sretno i nadahnuto cijeli dan. ”- Voile Corine. Ako mislite ozbiljno promijeniti svoj život, onda vam za to ne treba puno. 

Dovoljno je 5-10 minuta u tišini, šetnja ili malo trčanja, dobra knjiga ili vaš omiljeni čaj. Isplanirajte to i učinite čuda za sebe! 2. Kreirajte ličnu mantru: “Misli su sve. Postajemo ono što mislimo. ”- Buda. Kreirajte svoju ličnu mantru, nešto zbog čega će vaš um shvatiti da ozbiljno razmišljate o tome.



Beskonačni negativni govor o sebi zamijenite ličnom pozitivnom mantrom. Na primjer: Svaki dan je za mene novi život. Donosim odluku da svaki dan učinim najboljim danom u svom životu. Donosim odluku da svaki dan učinim divnim, ispunjenim ljubavlju, smislenim i sretnim. 

3. Tolerancija i briga: „Kad bismo mogli pogledati u srca drugih i vidjeti probleme sa kojima se svako od nas suočava, mislim da bismo se međusobno odnosili mnogo mekše jedni prema drugima, s više ljubavi, strpljenja, tolerancije i brige“, - Marvin J. Ashton. 

Nastojte svaki dan učiniti nešto dobro za ljude. Ne samo prema onima koji su ljubazni, već i prema onima koji su zli i neljubazni. Ne znamo kroz šta svaka osoba prolazi, ne znamo šta je doživjela. Nije lako pokazati ljubaznost prema neljubaznim ljudima. Naučite oprostiti i otpustiti. Naučite da volite svog bližnjeg. Učinite to ne zato što loši ljudi to zaslužuju, već zato što vi to zaslužujete.

Pokreće Blogger.