Čovjek koji voli sebe nikad se ne osjeća usamljeno - Važna poruka za sve koji žele pronaći ljubav

Što više forsirate nešto to su manje šanse da ćete dobiti. Sreća dolazi kad se najmanje nadate.


Želim poručiti djevojkama koje izlaze na sastanke u potrazi za "onim pravim" da ne gube vrijeme. Želim poručiti ženama koje beznadežno čekaju da im muškarac iz snova iznenada pokuca na vrata, kao i onima koji se osjećaju nesretno jer još uvijek nemaju partnera. 

Život je mnogo više od igre čekanja i života u dvoje. Mnogo više od traženja nekoga posebnog. Imate pravo biti sretni u vlastitom društvu. Imate pravo živjeti ispunjenim životom bez osobe koja vas stalno drži za ruku. Na kraju krajeva, trebali biste voljeti sebe, a ne nekog zamišljenog princa. 



Vrijeme je da se pogledate u ogledalo i kažete da ste same sebi dovoljne. Sijate čak i bez dijamantskog prstena kojeg vam neko pokloni. Morate postati svoj najbolji prijatelj, mentor, psiholog i heroj. Shvatite da vas muškarac neće spasiti. 

On vas neće magično usrećiti. Sve je u vašim rukama. Duboko udahnite i vidjećete da se ne gušite u samoći i da to što osjećate nije nešto što vam je neophodno već nešto što su vam drugi nametnuli. Vrijeme je da poletite, živite bez straha, osvajate vrhove i živite svoj život. 



Otvorite sebi vrata, provalite zatvorene prozore, siđite sa tornja u koji ste se sakrili od vanjskog svijeta. Izađite i osjetite kako je hodati sa svojim mislima. Popijte kafu u kafiću bez pozivanja prijatelja da vam se pridruže. Uživajte i bićete iznenađeni koliko se novih stvari i novih ljudi može pojaviti u vašem životu. Stoga, prestanite čekati i sanjajte. Vrijeme je da počnete živjeti svoj život.

Pokreće Blogger.