Sukobi u vezi nisu pokazatelj da vaš odnos ne valja - 3 tipa svađi koje bi mogle biti i korisne

Svađanje, raspravke, sukobi mišljenja - sve su to normalne stvari koji mogu zadesiti i najsavršeniju vezu.


Partneri koji se svađaju nisu ništa manje povezani od svih ostalih, niti to znači da se manje vole. Svađa čak može biti i dobra za vezu, ali naravno ako je konstruktivna i ako se vodi u pravom smijeru. U svađi je najbitnije naučiti saslušati mišljenje svog partnera.

Ali nažalost, mnogi su više fokusirani na svoje pravdanje nego na slušanje. Ako ste se posvađali sa partnerom to nije smak svijeta i ne pomišljajte odmah na prekid već naučite da neke vrste svađe donose mnogo toga pozitivnog vašok vezi. A to su sljedeće: 



1. Raspravljate u kojem smijeru bi trebala vaša veza ići. Možda ste se izgubili u svemu tome, možda niste sigurni kojim putem vaša veza ide i to je sasvim u redu. Sve dok ste zabrinuti i dok ste voljni da raspravite svoje nedoumice - na dobrom ste putu. 

2. Svađe u vezi izgovorenih uvreda. Nečim ste uvrijedili svog partnera i on vam to "nabija na nos". Umjesto što se pjenite poslušajte šta mu je zasmetalo i priznajte svoju krivicu. Bolje da vam je i priznao nego da je držao u sebi i ljutio se potajno. 



3. Raspravljanje u vezi vlastitog prostora. Ako osjetite da je partner previše vezan uz vas a vama je potreban prostor - obavezno mu to recite. Ako se osjetite kao da vam je narušen vaš lični prostor to nije u redu. Bez obzira koliko ste vezani i dalje bi trebali imati vremena jedno za drugo. Svađe često izbijaju po pitanju ovog problema i obično donose dobre ishode na kraju svake.

Pokreće Blogger.