Kako majka utiče na sudbinu sina: Otac ga uči da bude muško - A majka da bude čovjek

Djetetu su podjednako potrebni i majka i otac. Međutim, stručnjaci kažu da je uticaj majke vrlo važan za dječake u nekim stvarima čak i važniji od oca. 


Saznajmo zajedno kako majčinska ljubav ili njeno odsustvo utiču na sudbinu sina. Takođe, razgovarajmo o tome kako samostalno odgajati svog sina i od njega načiniti kvalitetnu ličnost. Za svako dijete majka je najsvjetlija i najdraža osoba. 

Majke pokušavaju zaštititi svoje sinove od samog rođenja. Majke vrlo često ne vide da ponekad idu predaleko u svojim vaspitnim mjerama, pa od muškarca naprave razmaženog čovjeka. Ova vrsta muškaraca poznata je svima, nazivaju se "maminim sinovima". 



Stručnjaci vjeruju da je dijete najosjetljivije do svoje treće godine, i zbog toga postoje dva nivoa u odrastanju. Od rođenja do 3 godine: Ovo je period kada je dijete najviše vezano za majku. U ovoj fazi dječak preuzima od majke emocije i sposobnost da osjeća druge ljude. 

Dok mu majka ispunjava srce ljubavlju ono uči kako da joj uzvrati. Mnogi naučnici vjeruju da baš u ovoj fazi zavise mnogi budući odnosi tog djeteta. Zato je tada najvažnije podariti mu veliku ljubav. Od tri godine sina do jedanaest: Ovdje se obično događa velika promjena. 



Mama smanjuje svoju ulogu, a otac preuzima uzde. U ovom periodu dječak treba idola, koji je u većini slučajeva njegov otac i koji će ga naučiti svemu onome što bi dječaci trebali znati. Iako ovdje otac igra važnu ulogu, majka je i dalje jako bitna jer ga ona uči da bude blag i primjeren. 

U kojem god dobu dijete da se nalazi potrebna mu je mama, potrebna je njena ljubav, naklonost, savjet, ali postoje periodi u životu sinova kada se totalno distanciraju, i tada im je potrebna podrška i pažnja. Ne učite sinove da trebaju biti toliko snažni da ne pokazuju emocije, to je pogrešno.

Pokreće Blogger.