Najjača je osoba koja se ne boji sutra - Kako prevazići strahove i uživati u životu

Pretjerano strahovanje je pokazatelj slabosti. To pokazuje da ne vjerujemo sami u sebe, a vjerovatno ni u šta drugo osim nas.


Umjerena doza straha može dobro doći, nekada kao poziv intuicije a nekad i kao opreznost, ali često strahovanje bi nas moglo dovesti do loše faze. Strah je jedna stepenica koju moramo prekoračiti, ali je nekad toliko velika da ljudi ostaju na njoj godinama.

Šta uzrokuje velike količine straha u ljudima? Često traume iz prošlosti, nesigurnost u sebe i manjak vjere. Bez obzira koje ste religije, u kojeg Boga vjerujete i da li vjerujete u jednog uopšte - važno je imati vjeru... Vjeru u nešto što je vama drago i prihvatljivo. Ako ništa, vjerujte u sebe.



Vjerujte da ste sami svoj spasioc, vjerujte da ćete sami sebe izvući iz svake situacije, vjerujte da ćete sami sebe utješiti kada je teško... Takva vjerovanja nas spašavaju i daju nam hrabrost i snagu. Genijalna glumica Eva Ras je imala težak život, ali je vjera spasila.

Nakon što joj je iznenada preminuo muž davne 1982. godine ona je upala u totalno stanje šoka i depresije. Nije mogla da razumije zašto joj je ta ljubav oduzeta, i pored toga što su imali kćerku poželjela je da ode za njim. Kako navodi, tri godine se borila sa depresijom a zatim je odlučila da nastavi svoj život.



Kao znak poštovanja prema svom suprugu i dan danas zbog njega nosi crninu, živi sama i nikada nije pomislila da bude sa nekim drugim. Kada su je pitali da li se nekada plaši zato što je sama, ona je odgovorila da se nema čega plašiti jer vjeruje u Boga i prepušta sve u njegove ruke.

Osobe koje imaju vjeru i koje su se pomirile sa tim da nije sva kontrola u njihovim rukama su veoma jake i stabilne osobe. Tome svi trebamo težiti. Izgradite vjeru u sebi, prihvatite ovaj život takav kakav jeste i prihvatite sve ružne i lijepe stvari koje donosi. Svakako će se okončati i prije nego što se naučite živjeti.

Pokreće Blogger.